Index Vakbarát Hírportál

Van terv arra, hogyan maradhat fenn postahivatal a kistelepüléseken

2024. július 28., vasárnap 18:40

Az alacsony forgalommal, de magas fenntartási költségekkel működő postahivalalok beköltözhetnek a művelődési házakba, így nem kell a kistelepüléseken felfüggeszteni a szolgáltatást – erről beszélt az új kulturális államtitkár Závogyán Magdolna Kaposváron.

„A Magyar Postával való együttműködés keretében új típusú partnerprogram indul, s a közművelődési intézmények munkatársainak átcsoportosításával ott is működhet postai szolgáltatás, ahol másként megszűnt volna” – mondta Závogyán Magdolna a kaposvári városházán tartott sajtótájékoztatón. A Sonline-t a kulturális államtitkárság úgy tájékoztatta, hogy megkezdték felmérni a települések igényeit az új típusú szolgáltatásra. 

Csökölyben már egy éve az önkormányzat épületében működik a posta. Jakab Csongor polgármester szavai szerint a Posta Partner program révén tartották meg a szolgáltatást. Kiskorpádon szintén az önkormányzat épületében működik a posta. Véssen viszont még nem dőlt el a helyi posta sorsa.

Bertók László vései polgármester szerint az önkormányzatnak nincs helye, de a művelődési házba költöztetés működhetne, ha kapnának pénzt egy alkalmazottra. A fenntartási nehézségek miatt Göllében is felmerült a postabezárás. Novák Márk göllei polgármester a lapnak elmondta, hogy a Civil Házban lenne helye a hivatalnak, és az új partnerprogram megoldhatná gondjaikat, de a településvezetők még kevés információval rendelkeznek.

Rovatok