Index Vakbarát Hírportál

Ekkora érdeklődés mellett zajlott le a negyedik MCC Feszt

2024. augusztus 3., szombat 22:08

Rekordérdeklődéssel zárult a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvénye, az MCC Feszt. Csaknem ötvenezer látogatót vonzott a több mint 300 előadó és a 40 zenei esemény.

300 előadó, 100-nál is több szakmai program, több mint 40 zenei esemény és 150 kiállító az Edu sétányon – hatalmas siker volt az immár negyedik alkalommal Esztergomban megrendezett MCC Feszt A Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos közéleti és zenei fesztiválján közel 49 000 látogató fordult meg, amely abszolút rekordnak számít a Feszt történetében – írják a közleményükben.

Az idei MCC immár Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé és nívós könnyűzenei programkavalkádjává nőtte ki magát.

A fesztiválon számos hazai és külföldi szaktekintély, közéleti személyiség, akadémikus osztotta meg gondolatait: 120 külföldi előadó, több mint 30 országból fogadta el a szervezők meghívását. Sebastian Kurz, korábbi osztrák kancellár, Ján Figel, korábbi szlovák miniszter, európai uniós biztos, valamint Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója a legutóbbi európai parlamenti választásokat elemezték

– írták.

Hozzátették, hogy az úgynevezett Edu sétányon, interaktív és családi programokkal várták az érdeklődőket, mindhárom nap hatalmas tömeg volt kíváncsi az MCC képzési programjaira, intézeteire, partnereire, illetve az együttműködő diákszervezetekre. A szervezők szerint több mint 150 kiállító volt jelen a Kis-Duna sétányon és a Lőrinc utcában.

Az MCC Feszten szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Lukoil-ügyben nyilatkozott az Indexnek, amely ide kattintva érhető el.

Rovatok