Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Magyar Péter egyeztetésre hívott

2024. augusztus 7., szerda 18:49 | aznap frissítve

Szentkirályi Alexandra, a budapesti főpolgármester-választás visszalépett fideszes jelöltje (aki a párt budapesti frakciójának is vezetője lesz a fővárosi közgyűlésben) közölte: Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke megkereste őt.

„Ma megkeresett Magyar Péter, a Tisza párt elnöke, egyeztetésre hívott”  –írta Szentkirályi Alexandra.

Ezután a fideszes politikus hozzátette azt is: 

A válasz egyértelmű: A Fidesz frakciója nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják! Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték a nemzet fővárosát, nem érdemelnek még egy esélyt!

Az előzmények 

A bejegyzés, illetve a megkeresés apropója az lehetett, hogy a fővárosi közgyűlésben most kezdenek kialakulni az erőviszonyok. Mint korábban írtuk, Magyar Péter az újraválasztott főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel is tárgyal az együttműködésről.

A két politikus még múlt hét csütörtökön ült össze egy informális egyeztetésre (ennek előzménye az volt, hogy Karácsony Gergely még hetekkel ezelőtt négyszemközti megbeszélésre hívta Magyart, amiről a Tisza Párt elnöke egy korábbi beszédében számolt be).

Magyar és Karácsony találkozójára reagálva Szentkirályi Alexandra azt írta pár napja, hogy „Összeállt a két kicsi lego”.

Magyar Péter nem hagyta szó nélkül

Frissítés: a Tisza Párt vezetője szintén egy Facebook-posztban adott választ Szentkirályinak, amelyben azt írta:  „Ahogy korábban bejelentettem, a Karácsony Gergellyel történt egyeztetésem után, az összes fővárosi frakció vezetőjét megkerestem Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken folytatok informális egyeztetést és rövidesen leülök a Kutyapárt képviselőjével is.” 

Szentkirályi Alexandra bukott főpolgármester-jelölttől szokás szerint csak egy gyerekes válaszra futotta, miközben pont a Fidesz és a bukott óellenzék az, amely a háttérben már egyeztet a budapesti pozíciókról és üzleti érdekeltségekről

– tette hozzá Magyar Péter, majd megjegyezte hogy szerinte „a kormány továbbra is arra játszik, hogy csődbe vigye a fővárost, a bukott ellenzék pedig próbálná kilapátolni a még megmaradt vagyonelemeket.” 

„A budapestiek június 9-én Orbánra és Gyurcsányra is nemet mondtak. Mi ennek megfelelően fogunk dolgozni októbertől a Fővárosi Közgyűlésben”  – írta Magyar, majd azt is hozzátette: „Szentkirályi Alexandra egyébként pont olyan gyáva, mint Orbán Viktor. Kirakott rólam egy posztot a Facebook oldalára, majd letiltott, hogy ne tudjak reagálni.” 

Rovatok