Index Vakbarát Hírportál

Az év végén várhatóan több InterCity menetideje is nőni fog

2024. augusztus 11., vasárnap 17:37

Idén elmaradt a a MÁV jövő évi menetrendjéről történő társadalmi egyeztetés, amely az elmúlt években a Közlekedő Tömeg Egyesület szorgalmazására általánossá vált. Az egyesület a közösségi oldalán közölte, hogy várhatóan mely vasútvonalakon fog nőni a személyszállító vonatok menetideje.

Nőnek a vasúti menetidők decembertől, a szegedi, debreceni, békéscsabai InterCityk is lassabbak lehetnek a menetrend-tervezet szerint – olvasható a Közlekedő Tömeg Egyesület közösségi oldalán.

A szervezet az írja: az elmúlt években az egyesület nyomására általánossá vált a jövő évi menetrend társadalmi konzultációra bocsátása nyaranta, idén ez elmaradt. Várhatóan számos vasútvonalon jelentősen nőni fog a személyszállító vonatok menetideje.

Bár a közzétett menetrendábrák hangsúlyozottan tervezetek, azoktól a végleges menetrend több ponton eltérhet majd, jól jelzik azonban, milyen menetrendi változások várhatóak országszerte a következő időszakban.

A teljesség igénye nélkül több vasútvonal is szerepel a felsorolásukban:

Az egyesület úgy véli, hogy a fentieken túl bizonyosan kerülnek még olyan változtatások a jövő évi menetrendbe, amelyek komoly hatással lehetnek majd azokra, akik kitartanak a fenntartható közösségi közlekedés mellett. „Ezúton is kérjük a szolgáltatást megrendelő minisztériumot, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően folytasson társadalmi egyeztetést a menetrend átalakításáról, a jól ismert és gyakran hangoztatott üzemeltetési szempontokon túl ismerje meg bátran az utazóközönség elvárásait is” – írják.

Rovatok