Index Vakbarát Hírportál

Nem indul el az Ostrom az ATV-n

2024. augusztus 16., péntek 12:53

Tarjányi Péter tiszta vizet öntött a pohárba az ATV Ostrom című műsorával kapcsolatban pénteken. A biztonságpolitikai szakértő nyomatékosította: a csatorna üzleti döntést hozott azzal, hogy csak a Spirit FM-en folytatódik az adás. Korábbi sajtóértesülések szerint az ÖT című műsor sem kerül képernyőre a meghirdetett időpontban.

Tarjányi Péter író, biztonságpolitikai szakértő a közösségi oldalán jelentette be, hogy az ATV-n nem, de a Spirit FM-en folytatódik az Ostrom. Azt írta, ennek „a sajtóhírekkel ellentétben NEM Rogán Antal az oka, hanem az, hogy több új műsort indít a csatorna, és az elkövetkező pár hónapban »kiforrja« magát, hogyan lehet a tartalmakat jobban csoportosítani”.

Hozzátette, hogy a tájékoztatás irányába teljesen normálisan, baráti hangon történt, és nincs benne sértettség, ellenérzés, az ATV ugyanis üzleti döntést hozott.

Az, hogy a médiában más közelítések, negatív gondolatok jelennek meg, számomra értelmezhetetlenek. 2006 óta dolgozom együtt a csatornával. Lassan 20 éve! Mindig, minden adásban azt mondhattam, amit gondoltam és akartam. Nem volt kérés, kényszer, politikai felvetés. Soha! És ezt nem csak magam kapcsán látom így

– írta Tarjányi Péter, aki megjegyezte azt is, hogy megismerve azokat az embereket, akik ott dolgoznak, kizártnak tartja, hogy bárkit presszionálni lehetne. 

Hozzátette: bármilyen kérése volt, legyen az adáskezdés-módosítás, időpontcsere, témasúlyozási ötlet, rugalmasan álltak hozzá, amit most utólag is megköszönt. 

Egy másik műsorral kapcsolatban is pletykák kaptak szárnyra a napokban: sajtóértesülések szerint az ÖT stábtagjai az indulóértekezleten tudták meg, hogy nem kerül képernyőre a népszerű vitaműsor az eredetileg meghirdetett időpontban. Az ATV-nél egy úgynevezett Műsortanács dönt majd arról, hogy szakmai és pénzügyi szempontok alapján milyen műsorokat indítanak el az őszi időszakban. Az ÖT szereplői a műsor elhalasztásáról sorra szólalnak meg.

Rovatok