Index Vakbarát Hírportál

Féltékenységből lelocsolta benzinnel párját egy férfi, négy ház vált lakhatatlanná Pilisvörösváron

2024. augusztus 23., péntek 08:02

Négy család vált hajléktalanná Pilisvörösváron, miután egy 32 éves férfi féltékenységből lelocsolta benzinnel párját és annak házát, majd öngyújtóval meggyújtotta az egyik ablakot. Rövid időn belül az egész ház lángokban állt, majd a tűz átterjedt három másik családi házra is. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, aki a gyújtogatás után azonnal elmenekült a helyszínről.

Négy házat gyújtott fel kedd éjszaka egy férfi Pilisvörösváron, miután összeveszett élettársával – közölte az RTL Híradó.

Az RTL beszámolója szerint a házban egy nő lakott a férjével, aznap csak az asszony, két huszonéves fia és öt unokája volt otthon. A tüzet az asszony új élettársa okozhatta, aki a helyiek szerint a kézi fűrészéhez használt benzint locsolva őrjöngött a házban.

„Azt mondta a nő, hogy abból locsolt rá és meggyújtotta. A nő gyorsan szólt, hogy gyertek, mert ég a ház. De közben ez a srác, a Ricsi elszaladt. (...) Égett minden, mint a Reichstag” – mondta az egyik szomszéd.

A férfi az asszonyra és a bútorokra is benzint locsolt, majd öngyújtóval meggyújtotta az ablakot, és elmenekült. A nő gyerekei próbálták meg megállítani az őrjöngő férfit. Eközben a házban tartózkodók sikítva menekültek ki az égő házból. Az RTL szerint senkinek sem esett bántódása. Úgy tudni, egy szerelmi háromszög állhatott a vita hátterében.

Félő volt, hogy robbanás is történik, ugyanis gázpalack volt az égő házban, de a tűzoltóknak még időben sikerült kihozni azt.

A lángok három szomszédos épületre is átterjedtek, amelyek szintén lakhatatlanná váltak. A tűz nyomán négy család vált hajléktalanná. Mire a tűzoltók megérkeztek, már az ingatlanok tetőszerkezetét is elérték a lángok. Az oltás órákig tartott. Azt sikerült megakadályozni, hogy továbbterjedjen a tűz.

A rendőrség emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A feltételezett elkövetőt, Bereczki Richárd Zsigmondot jelenleg is gőzerővel keresik. A rendőrség azt kéri, ha bárki bármit tud a férfi hollétéről, az azonnal tegyen bejelentést a központi segélyhívón.

Feladta magát a gyújtogató

 Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki a gyanú szerint rágyújtotta pilisvörösvári otthonukat alvó élettársára, annak volt férjére és két közös gyerekükre szerda hajnalban; a tűzben végül nem sérült meg senki – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Azt írták, a 32 éves gyanúsított szerda hajnali 4 óra körül - egy féltékenységből adódó szóváltás után –benzint locsolt alvó élettársára és a pilisvörösvári ház több pontjára, majd meggyújtotta az ingatlan ablakát, és elhagyta a helyszínt. A házban tartózkodott a nő volt férje és két közös gyermekük is, akik időben észrevették a tüzet, és épségben kijutottak a házból.

Az őrizetbevételről készült felvétel ide kattintva érhető el.

Rovatok