Index Vakbarát Hírportál

Simonka György: Lázár János titkosszolgálati információkkal zsarolhat embereket

2024. augusztus 28., szerda 11:09

Simonka György, Pusztaottlaka frissen megválasztott polgármestere interjút adott, amelyben többek közt arról beszélt, hogy regényt írt „Lázár János gaztetteiről”, aki állítása szerint titkosszolgálati információk birtokában zsarolhat embereket. De arra is kitért, hogy Magyar Péter szerinte a Fidesz embere lehet, és felidézte, hogy mi történt akkor, amikor bepálinkázva a Pride-ról és „b*zeránsokról” akart posztolni a Facebookon.

Mint korábban írtuk, Simonka György június 9-én nagy fölénnyel, 69 százalékos szavazati aránnyal nyert Pusztaottlakán. Az ellene folyó, évekkel ezelőtti indult bűnügyi eljárás azonban továbbra is zajlik, a per várhatóan novemberben folytatódik.

Simonka nemrég vendége volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának is, ahol többek közt arról beszélt: Lázár János építési és közlekedési miniszter egyszer azzal fenyegette meg, hogy „elvágja a torkát”. Lázár erre azzal reagált, hogy biztos nem mondott ilyet, „mert ha én mondok valamit, azt meg is szoktam csinálni”. 

Pusztaottlaka polgármesterét most egy újabb interjúban kérdezték meg a Lázárral való konfliktusáról és más ügyekről is. Simonka György többek közt arról beszélt a Telexnek, hogy:

Gyurcsány Ferenc is reagált az interjúra 

„A Simonka nevű fideszes bűnöző Telexnek adott mai interjúja minden jogállamban alkotmányos válsághoz,  vezető kormánypárti politikusok, köztük a miniszterelnök elleni vizsgálathoz, minden valószínűség szerint bukásához vezetne” – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció pártelnöke az elhangzottakra reagálva.

Simonka nem többet és nem kevesebbet állít, mint az, hogy az állam büntetőjogi szerepét a kormánypárt közvetlenül a maga érdekében gyakorolja. Ellenfeleket bebörtönöznek, a sajátjaikat meg a legmocskosabb bűnből is kimentik. Orbán maffia/bűnöző állama lepleződött le

– tette hozzá, majd megjegyezte: Orbán Viktornak „mennie kell”, és szerinte menni is fog, bár nem magától.

Rovatok