Index Vakbarát Hírportál

Fontos változásokat jelentett be a MÁV, hétfőtől már érvényesek

2024. augusztus 31., szombat 09:46

Elkészült az idei tanévkezdéshez alkalmazkodó és „az utasok igényeire szabott”, módosított menetrend a MÁV-nál. Szeptember másodikától, hétfőtől lép érvénybe.

Hétfőtől, szeptember másodikától véget ér a MÁV  a nyári menetrendje és a tanévkezdéshez igazodva életbe lép az idei menetrend harmadik módosítása – közölte a vasúttársaság. 

MÁV azt írta, hogy az új menetrendet az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével alakították ki.  A jelenlegi vasúti menetrend ugyan december 14-ig érvényes, de a szokásoknak megfelelően évi három alkalommal végeznek évközi menetrendi módosítást járási egyeztetésekkel, az utasok igényeit figyelembe véve: áprilisban, júniusban és szeptemberben.  

Debrecen elővárosában az utazási igények jobb kiszolgálása érdekében több vonalon is változik a menetrend. Szeptember végétől bővül Szeged és a főváros közötti kapcsolat, ugyanis az utolsó Szegedre tartó járat minden nap 22 órakor indul majd a fővárosból. Ezenkívül azt írták, hogy több vonalon kismértékű változásokra kell számítani.

A szeptember másodikától érvényes változások részletei itt találhatóak

Rovatok