Index Vakbarát Hírportál

Magyar sztárok segítenek a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő kisfiúnak

2024. szeptember 6., péntek 10:38

Istenes Bence, Brasch Bence és Berki Mazsi is jelen volt, amikor a Hell Energy és a Hell Boxing Kings közösen átadták azt az 50 milliós segítséget a négyéves, Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő kisfiúnak, akinek a kezelése több mint egymilliárd forintba kerülne. A család nagyon hálás a felajánlott összegért, és remélik, hogy ez hozzásegíti Benit a gyógyuláshoz.

A Hell Energy és a Hell Boxing Kings közösen 50 millió forinttal támogatják a 4 éves Micskó Benjámin gyógykezelését, aki Duchenne-féle izomsorvadásban szenved. A támogatás átadására Debrecenben került sor, Beni lakóhelyén, ahol a Hell Boxing Kings három népszerű arca, Istenes Bence, Brasch Bence és Berki Mazsi is jelen voltak, hogy személyesen fejezzék ki támogatásukat.

Beni egy vidám, örökmozgó kisfiú, akinél tavaly decemberben diagnosztizálták a jelenleg gyógyíthatatlan Duchenne-féle izomsorvadást. A betegség miatt Beni izmai fokozatosan leépülnek, és ha nem kap időben megfelelő kezelést, 10 éves kora előtt tolószékbe kerülhet. Egy Amerikában kifejlesztett génterápia jelentheti az egyetlen reményt számára, ami azonban 1,3 milliárd forintba kerül.

Nagyon örülünk, hogy hozzájárulhatunk Beni gyógyulásához. Ez a támogatás reményeink szerint közelebb viszi a családot ahhoz, hogy megteremtsék a szükséges anyagi hátteret a kezeléshez

– mondta Mádi Tamás, a Hell Energy Promotion Kft. ügyvezetője. A találkozó során Istenes Bence, Brasch Bence és Berki Mazsi is kifejezte támogatását. Istenes Bence kiemelte: „Beni egy igazi harcos, és mindent megteszünk azért, hogy segíthessünk neki. Hihetetlenül fontos számunkra, hogy ilyen nemes célokat támogassunk”. Brasch Bence hozzátette, hogy „Beni története mindannyiunk szívét megérintette. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek az összefogásnak”.

Anyaként mélyen megérintett Beni története. Hiszem, hogy közösen rendkívüli dolgokra vagyunk képesek, és ez az összefogás reményt adhat neki és a családjának

– mondta el érzéseit Berki Mazsi.

Nem először segítenek

A Hell Energy nem először mutat példát a társadalmi felelősségvállalás terén. A cég az elmúlt években számos alkalommal támogatta a különböző jótékonysági kezdeményezéseket, beleértve a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház gyermekonkológiai osztályának fejlesztését, illetve a koronavírus-járvány alatt szükséges eszközök beszerzését is, összesen több mint 50 millió forint értékben.

Ezenkívül 2020-ban az ország gyermekotthonaiban élő gyerekek számára 100 millió forint értékben nyújtottak segítséget, 2023-ban pedig 5000 családnak segítettek tartós élelmiszercsomaggal. Ezenfelül a helyi sportélet támogatásában is aktívan részt vesznek.

Ez a nagylelkű felajánlás egy újabb lépést jelent azon az úton, hogy Beni megkapja a szükséges kezelést, ami reményt adhat neki egy jobb életre

– nyilatkozta Beni édesanyja, Szilágyi Boglárka. 

A Hell Energy és a Hell Boxing Kings továbbra is elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett, és bíznak abban, hogy a példájuk másokat is hasonló lépésekre ösztönöz.

Rovatok