Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas lángokkal égett a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központja

2024. szeptember 6., péntek 21:26 | aznap frissítve

Kigyulladt a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának tetőszerkezete – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője péntek este az MTI-vel. A kár várhatóan jelentős lesz, egy helyi tisztviselő szerint „reális esély van arra”, hogy az egész épület le fog égni.

Cikkünk frissült!

A helyettes szóvivő, Rinyu Zsuzsanna elmondta, hogy miskolci, kazincbarcikai és tiszaújvárosi tűzoltók vonultak a helyszínre, a tűzoltás irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végzi. 

A katasztrófavédelem honlapja szerint

a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében ég.

Rinyu Zsuzsanna szerint egyelőre nincs információ arról, hogy bárki megsérült volna a helyszínen.

Felvételek a tűzről, amely már tovább is terjedt 

A közösségi médiába már több fotót és videót is feltöltöttek a tűzről, ezeken az látható, hogy nagy lánggal ég az épület.

Úgy tudni, az Aquaterápia részleg teteje kapott lángra a barlangfürdőben, de a tűz időközben átterjedt a létesítmény főépületére is – írta mindeközben a minap.hu miskolci portál, amely szintén megosztott egy képet. 

Veres Pál miskolci polgármester szintén a helyszínre érkezett. „Egy órával ezelőtt kaptam a hírt, hogy kigyulladt a barlangfürdő aquaterápiás részlege. Már a helyszínen vagyok, hogy tájékozódjam. A tűzoltók jelenleg is dolgoznak” – írta.

A videóban azt is elmondta: „Hiába az intenzív oltás, már a főépületre is terjednek a lángok”. Hozzátette: nagyon bíznak benne, hogy a tetőszerkezetnél meg tudják fékezni a lángokat.

Bajusz Gábor miskolci önkormányzati képviselő szintén megosztott egy videót és több fotót is a helyszínről.

„A mai napon történt tűzeset miatt a holnapi napon fürdőnk zárva tart!”

A Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia oldalán egy bejegyzést tettek közzé, amiben azt írták: 

Kedves Vendégeink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon történt tűzeset miatt, a holnapi napon fürdőnk ZÁRVA tart! 

„Szállásadó partnereinknél vásárolt fürdőbelépőt (karszalag) az Ellipsum Élményfürdőben tudják felhasználni. Köszönjük a megértésüket" – tették hozzá. 

Az egész barlangfürdő leéghet, kiemelt fokozatot rendelt el a Katasztrófavédelem

 A minap.hu-val a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a rendőrség 19.32-kor kapott értesítést a tűzről. 

A helyszínre érkezéskor az információgyüjtést követően kiderült, hogy az Aquaterápia részlegen keletkezett a tűz, a szaunáktól kiindulva. Mivel az épület be volt zárva, emberi élet nem volt veszélyben, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Mivel faszerkezetű épületről van szó, 14-es, kiemelt fokozatot rendelt el a katasztrófavédelem, valószínűleg jelentős lesz a kár 

– mondta el a sajtóügyeletes, Zupkó Jázmin Ajándék.

Szántó Rita, a városháza sajtófőnöke szintén azt közölte, hogy a tűzoltók „nehezen tudják oltani a tüzet, mert a tető egy része lemezből van, és alatta égett, innen terjedt át a faszerkezetekre is”.

Jelenleg reális esély van arra, hogy leég a barlangfürdő főépülete. Nehezen tudják oltani a tüzet a tűzoltók

– mondta. 

(Borítókép: Tűzoltó oltja a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának lángokban álló tetőszerkezetét 2024. szeptember 6-án. Fotó: Vajda János / MTI)

Rovatok