Index Vakbarát Hírportál

Újra tanít az a pedagógus, aki hónapokig terrorizált egy kilencéves kislányt

2024. szeptember 10., kedd 06:15

Egy másik iskolában kapott tanítói állást az a pedagógus, aki több hónapon keresztül verbálisan terrorizált egy 9 éves kislányt. Az anyuka a hír hallatán elsírta magát, szerinte újra meg fogja tenni mással azt, amit a kislányával művelt. Az eset után az anyuka többtucatszor kereste meg az illetékes intézményeket, de érdemi választ sehonnan nem kapott.

Tucatnyian keresték meg a tanévkezdéskor azt az anyukát, akinek a kislányát verbálisan terrorizálta egy pedagógus, aki most néhány településsel távolabb kapott tanítói állást egy iskolában. Az édesanya a hír hallatán elsírta magát, úgy gondolja, hogy a tanár mással is meg fogja tenni, amit a kislányával művelt.

Az elmúlt időszakban legalább 20 alkalommal kereste meg a tankerületet, annak érdekében, hogy megtudjon valamit az indított vizsgálat eredményéről és arról, hogy miért nem vonták felelősségre a tanárt. A tankerületen felül megkereste a dunántúli tankerületi központot, a Klebelsberg Központot, az oktatásért felelős Belügyminisztériumot, de érdemi választ sehonnan nem kapott.

Amikor az ügy felmerült a Kormányinfón, az anyuka Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult, de nem kapott választ. Amikor viszont Orbán Viktor miniszterelnököt kereste meg, azt a választ kapta a kabinetirodától, hogy „az esetet megdöbbenéssel olvasták”. A kabinetiroda a levélben visszairányította a Belügyminisztériumhoz – számolt be róla az RTL Híradó

Hónapokig tartott a terror

Két és fél hónapon keresztül rögzítették titokban a kislány táskájába rejtett diktafonnal a szülők azt, hogyan bántalmazza verbálisan gyermeküket a tanítója. A Fejér vármegyei iskolában oktató tanár rendszeresen mondott többek között olyanokat a 9 éves kislánynak, hogy „baromagyú”, „kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad”, vagy azzal fenyegette, hogy intézetbe viszik. Az egyik hangfelvételen a következőt mondta a tanár a kislánynak, 

És amúgy itthonról nem fogsz hiányozni, merthogy anyának-apának nem fogsz hiányozni, mert vannak még tesók, akik itthon maradnak.

A történtek hatására a kislány elkezdett befelé fordulni, hetekig nem akart beszélni arról, hogy mi történt vele az iskolában. Amikor megkereste a tanárnőt, hogy pszichológushoz szeretné elvinni a kislányát, azt a választ kapta, hogy ne foglalkozzon a dologgal, mert még a végén kimegy a gyámügy, és ez amúgy is életkori sajátosság, majd kinövi a gyerek. 

Az anyuka végül elvitte pszichológushoz a gyerekét, ahol kiderült, hogy a kislány szorong és depressziós, gyógyszert írtak fel neki. De a szakember azt is elmondta, hogy nagy gondok vannak az iskolában.

A vesztegetés

Az ügy nyilvánosságra kerülésekor a pedagógus megpróbálta megvesztegetni az anyukát, hogy ne engedje adásba kerülni a riportot róla.

Kérdezte, hogy mennyi pénzt kérünk azért, hogy ne engedjük a műsort lemenni. Mondtam neki, hogy ilyen nincs, mert a gyermekem lelke tönkrement. Azt semmi pénzzel nem lehet kárpótolni

– nyilatkozta a kislány anyukája.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot!

Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok