Index Vakbarát Hírportál

Saját fia verte, levizelte és „csicskáztatta” a mozgáskorlátozott férfit

2024. szeptember 10., kedd 13:43

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki hónapokon keresztül súlyosan bántalmazta, megalázta és „csicskáztatta” 88 éves, mozgáskorlátozott apját. A vád szerint a férfi rendszeresen alkalmazott erőszakot és pszichikai terrort a vele együtt élő idős szülője ellen.

A vádirat szerint a vádlott és apja egy borsodi településen éltek egy lakóházban. A férfi 2023 májusától kezdve szinte rendszeresen, ittas állapotban fenyegette meg apját,

gyakran megöléssel és megveréssel riogatta őt.

Az erőszakos viselkedése decemberben tovább fokozódott, amikor kétszer is lövést adott le apja irányába egy töltetlen légpuskával, azzal fenyegetve, hogy megöli.

Az agresszió nem állt meg a szóbeli fenyegetéseknél. Egy alkalommal, amikor apja nem teljesítette a kérését, hogy alkoholt hozzon neki, a vádlott vizeletet ürített rá. Más esetekben bútordarabokat dobott az ágyban fekvő sértettre, valamint fejét és mellkasát ütlegelte, könnyebb sérüléseket okozva. Az éjszakai órákban rendszeresen felébresztette apját, szándékosan akadályozva, hogy pihenni tudjon, sőt ágyára üvegszilánkokat szórt.

A férfi brutális viselkedése még ezen is túlment: rendszeresen megrongálta a lakás berendezési tárgyait, és saját vizeletével, illetve székletével szennyezte be a lakás különböző helyiségeit, amelyeket ezután apjával takaríttatott fel.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és a sértettől való távoltartást indítványozott, illetve azt, hogy a férfit tiltsák ki az apjával közös lakóhelyéről.

Az eredeti sajtóközlemény ide kattintva érhető el.

Rovatok