Index Vakbarát Hírportál

Javítóintézetből szökött 14 éves fiút keres a rendőrség

2024. szeptember 11., szerda 08:11

Megszökött a javítóintézetből az a 14 éves fiú, akit még 2022-ben ítéltek el. Az akkor még 12 éves fiatalt azért ítélték el, mert iskolatársától pénzt követelt, majd az nem volt hajlandó adni neki, késsel megszúrta.

Javítóintézetből szökött 14 éves fiút keres a rendőrség. A jelenleg legfiatalabb körözött személyt eredetileg 2022-ben iskolatársa megkéseléséért ítélték 4 év javítóintézetre. A Blikk tudomása szerint a fiút külső munkára vitték, aki ezt kihasználva menekült el.

Az akkor még 12 éves fiú azért késelt, mert iskolatársa nem volt hajlandó pénzt adni neki. 2022 novemberében ezért 4 év javítóintézetre ítélték, amelyből kettőt le is ült, és jó magaviselettel akár nyolc hónap múlva szabadulhatott volna. Az elkövető védőügyvédje szerint a fiú kriminalizálódott környezetben nőtt fel, a tárgyaláson pedig a bíró is érezte rajta, hogy a fiatal áldozata annak a légkörnek, ahol felnőtt.

A késelőt a rendőrség családja lakóhelyén, Hajdúhadházán keresik. A településen lakik az áldozat is, akinek családja attól tart, bosszút állnak rajtuk, amiért jelentették a késelést a hatóságoknak.

Rovatok