Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra üzent Vitézy Dávidnak, hogy nem kellene Magyar Péterrel és Karácsony Gergellyel egyeztetnie

2024. szeptember 11., szerda 14:00

Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán közzétett videójában üzent Vitézy Dávidnak. Ebben felhívja a politikus figyelmét arra, hogy az eredetileg őt támogató Fidesz-szavazók érdekeit is képviselnie kell, és ha belép a Karácsony Gergely–Magyar Péter-paktumba, azzal elárulja szavazóit. A válaszra nem kellett sokat várni.

A Fidesz volt főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra szerdán osztott meg egy videót, melyben Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelöltnek üzent. A fővárosi Fidesz vezetője a felvételen azt üzeni az LMP volt jelöltjének:

Ne áruld el a Fidesz szavazóit, ne áruld el a budapestieket, ne menj bele a Karácsony–Magyar Péter-paktumba!

Kiemelte továbbá, hogy az eredetileg Fideszre szavazók Vitézyre tették le a voksukat, és azért jutott el oda, ahol most van.

Vitézy Dávid nem sokkal később egy Facebook-posztban reagált Szentkirályi üzenetére. Írásában megköszöni a Fidesz támogatóinak és a 150 ezer ellenzéki szavazónak a támogatását. Biztosította támogatóit arról, hogy a Fővárosi Közgyűlésben képviselni fogja azt a programot, amit a kampányában megígért.

Ki fogok állni a BKK-rendészet terve mellett, ki fogok állni amellett, hogy a külső kerületek végre kapják meg a nekik járó figyelmet, ki fogok állni az állatvédelem ügye mellett, ki fogok állni Budapest közterületeinek élhetőbbé, tisztábbá, zöldebbé, biztonságosabbá tétele mellett, és ki fogok állni mindazon kormányzati intézkedések ellen, amelyek Budapest számára előnytelenek

– fogalmazott Vitézy. 

Hozzátette, hogy Karácsony Gergely főpolgármester ígérete ellenére velük mint a Fővárosi Közgyűlésben új frakcióval még nem ültek le egyeztetni. Továbbá Szentkirályinak feltette a kérdést, hogy a sajtóhíreknek megfelelően a Városháza egyeztetett-e a kormánnyal. „Köszönöm, ha ezeket tisztázod, különösképp azon sajtóhírek fényében, melyek szerint mostanában sűrűn keresi a kormányzattal az új párbeszéd, akár a háttéralku lehetőségét a főpolgármester” – írta bejegyzésében.

Rovatok