Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Okunk van felháborodni, mert a felháborodás az egyetlen erkölcsös fellépés

2024. szeptember 12., csütörtök 09:44

Gyurcsány Ferenc szerint okunk van felháborodni hazánk állapotán, vezetőinek tisztességtelenségén, a töméntelen lopáson, a manipuláció aljasságán, vagy éppen azért, mert az ország magányosabb, mint valaha. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy gondolja, hogy a felháborodás az egyetlen erkölcsös fellépés most.

„Az kérdezik tőlem, hogy mi a dolgunk. Hát megmondom: az, hogy ne veszítsük el a felháborodás képességét. Hogy minden pillanatban és minden gesztusunkban világos legyen: szerintünk jobb élet jár az embereknek annál, mint ami ma jut nekik.

Ezért felháborodásunk megalapozott és jogos” – írja Gyurcsány Ferenc a legújabb Facebook-bejegyzésében.

Okunk van felháborodni hazánk állapotán, vezetőinek tisztességtelenségén, a töméntelen lopáson, a manipuláció aljasságán, vagy éppen azért, mert az ország magányosabb, mint valaha

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke

Gyurcsány Ferenc feltette a kérdést, hogy „miért ne háborodnánk fel, amikor vásári giccsé válik a politikai termékké tett állítólagos kereszténységük, amikor egyházi méltóságok egyházuk befolyását barterben cserélik el állami támogatásért”?

A politikus úgy gondolja, hogy a felháborodás az egyetlen erkölcsös fellépés, amikor embercsempészt, pedofil bűncselekményben érintett bűnözőt engednek ki börtönből, amikor a hatalom védett emberei szexuális bűncselekmények sorát követik el.

Háborodj fel, amikor egymás mellett látod a tüntetően pöffeszkedő, rabolt gazdagságot és a szorító szükséget, a megtörtséget, és amikor azt hallod, hogy szerintük ez így rendben van, sőt, Magyarország, a hazád így megy előre

– ajánlotta Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt is elárulta, hogy mi van a felháborodás után: „Az abból fakadó, az abból táplálkozó küzdelem, a saját hazaszereteted vezérelte küzdelem a pokolfajzatok világa ellen.” Végezetül arra kért mindenkit, hogy „szabadítsátok fel magatokban a felháborodás eltemetett képességet, erejét”. Úgy gondolja, hogy ez az első lépés egy jobb Magyarországhoz.

Rovatok