Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor diplomáciai nagyüzembe kezdett, újabb vendég érkezett a Karmelitába

2024. szeptember 12., csütörtök 12:37

Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke után Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök tett látogatást csütörtökön Orbán Viktornál. A luxemburgi kormányfő Orbán Viktor meghívására érkezett Budapestre, hogy megvitassák az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének prioritásait és az aktuális nemzetközi kérdéseket.

Orbán Viktor meghívására csütörtökön munkalátogatásra érkezett Budapestre Luxemburg miniszterelnöke, Luc Frieden. Luc Frieden megérkezéséről a magyar miniszterelnök a Facebookon számolt be. Orbán Viktor rövid bejegyzésben osztotta meg a hírt a követőivel.

Diplomáciai nagyüzem. Találkozó Luc Frieden luxemburgi miniszterelnökkel

– fogalmazott a magyar kormányfő.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden azt nyilatkozta, hogy a magyar és a luxemburgi miniszterelnök megvitatja majd az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének prioritásait és az aktuális nemzetközi kérdéseket.

A magyar miniszterelnök csütörtökön tárgyalt Milorad Dodikkal, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnökével is. A megbeszélésen a Nyugat-Balkán uniós integrációjáról volt szó, arról, hogy Magyarország az EU Tanácsának soros elnökeként hogyan tudja előremozdítani a folyamatot – ismertette Havasi Bertalan.

Rovatok