Index Vakbarát Hírportál

Fiatalokat bántalmaztak a biztonsági őrök egy Balaton-parti szórakozóhelyen

2024. szeptember 13., péntek 11:00

A Somogy Vármegyei Főügyészség vádat emelt két biztonsági őr ellen, akik az ügyészség szerint indokolatlanul támadtak fiatalokra egy Balaton-parti szórakozóhelyen.

A hivatalos közlemény szerint az eset egy diszkóban történt, ahol két fiatal férfi keveredett konfliktusba – adta hírül az MTI.

Az egyik sértett heves gesztikulációval adta tudtára környezetének, hogy nehezményezte, amikor valaki véletlenül meglökte őt a táncparketten. Barátja, hogy elkerüljék a további összetűzést, úgy döntött, hogy távoznak a szórakozóhelyről.

Azonban a kijárat felé tartva a biztonsági őrök közbeavatkoztak.

Az egyik biztonsági őr, miután a méltatlankodó férfit kivezette a szórakozóhelyről, több alkalommal is nagy erővel arcon ütötte, annak ellenére, hogy a férfi semmilyen ellenállást nem tanúsított. Közben a másik őr halántékon ütötte a másik fiatalt, aki az ütés következtében elvesztette egyensúlyát, és a tetőszerkezetet tartó korlátnak esett. Ennek eredményeként nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Fonyódi Járási Ügyészség vádiratában garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a két biztonsági őrre. 

Rovatok