Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, meddig maradhat letartóztatásban az óbudai polgármester

2024. szeptember 13., péntek 17:21

A bíróság három hónappal meghosszabbította Kiss László óbudai polgármester letartóztatását. A III. kerület első számú embere így egyelőre december 16-ig börtönben marad, azonban a döntés még nem végleges.

Három hónappal hosszabbította meg a bíróság Kiss László óbudai polgármester letartóztatását. A Magyar Nemzet értesülései szerint december 16-ig börtönben marad, ám a végzés egyelőre nem végleges.

Ahogy arról az Indexen beszámoltunk: korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben az ügyészség indítványozta a június 9-én megtartott önkormányzati választáson újraválasztott Kiss László polgármester letartóztatásának három hónappal, 2024. december 16-ig történő meghosszabbítását.

A gyanú szerint Kiss László a 2019. októberi polgármesterré választása után megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak majd az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetniük.

Óbuda és Békásmegyer korábbi polgármesterét még augusztus 14-én vették őrizetbe, két nappal később pedig elrendelték a letartóztatását.

Az Index értesülései szerint Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának jobboldali képviselői csütörtökön levélben kérték fel az idei önkormányzati választáson megválasztott helyi képviselőket, hogy még az októberi alakuló ülés előtt egy informális találkozón közösen keressenek megoldást az irányíthatatlanná vált kerület helyzetének megoldására.

Hiszen mind Kiss László polgármestert, mind Czeglédy Gergő alpolgármestert előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, így vezetés és irányítás nélkül maradt a főváros második legnépesebb kerülete.

Rovatok