Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter súlyos állítást fogalmazott meg, reagált is a kormány

2024. szeptember 14., szombat 16:50

A Tisza Párt elnöke szerint a magyar kormány „teljes titokban épít migránstábort” a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vitnyéden. Magyar Péter az ügyben nyílt levelet címzett Orbán Viktor miniszterelnöknek. Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója eközben notórius hazudozónak nevezte a Tisza Párt elnökét. Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke pedig azt állítja, hogy az illegális bevándorlókat a magyar állam tulajdonában lévő egykori szakiskola területén szállásolnák el.

Magyar Péter szombati Facebook-bejegyzésében kifogásolta, hogy a magyar kormány nem ad válaszokat arra, hogy miért építenek „teljes titokban migránstábort” az osztrák határhoz közeli Vitnyéden. A Tisza Párt elnöke az ügyben nyílt levelet címzett Orbán Viktornak.

„Miniszterelnök úr, ezek szerint mégis úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül? A vitnyédi után hol építenek még migránstáborokat? Miért az osztrák határhoz közel építkeznek? Esetleg be akarnak avatkozni az osztrák választásokba? Miért nem érkeztek meg az eredeti tervek szerint tegnap este Vitnyédre a migránsok? Csak nem azért, mert nyilvánosságra került a titkos kormánydöntés?” – ismertette a Tisza Párt elnöke a Facebook-posztjában

Menczer Tamás szerint Magyar Péter hazudik 

Magyar Péter kérdései nem sokáig maradtak megválaszolatlanul, Menczer Tamás szintén a közösségi oldalán reagált a felvetésre. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint a Tisza Párt elnöke hazudik, és Magyarországon „soha sehol nem lesz migránstábor”.

Magyar Péter egy notórius hazudozó. Ez az egyik oka annak, hogy a Fideszben sohasem kapott politikai munkát. Mindig kért, könyörgött, pitizett, de soha nem kapott, és ennek egyik oka az, hogy egy notórius hazudozó

– hangsúlyozta Facebook-bejegyzésében Menczer Tamás.

A bejegyzés alatti hozzászólásban a politikus arra is kitért, hogy amíg Magyar Péter Brüsszelben eltette a nagy lét, addig a kormány megépítette a határkerítést, és megvédte a magyar emberek biztonságát.

Toroczkai László állítja: készenléti rendőrök őrzik a vitnyédi épületet

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke TikTok-csatornáján számolt be arról, hogy a magyar kormány a legnagyobb titokban épít Vitnyéden egy 500 fős menekülttábort. Toroczkai László szerint az épületben nem vendégmunkásokat, hanem illegális migránsokat akarnak elhelyezni.

A párt egyik helyi képviselője, Lantos János helyszíni fotókat is készített az egykori állami szakiskola területén, amelyek alapján készenléti rendőrökkel őrzik a helyszínt. 

Rovatok