Index Vakbarát Hírportál

Fideszes belharc: kizáratnák a pártból Paks polgármesterét

2024. szeptember 14., szombat 21:10

Szabó Péter, Paks fideszes polgármestere közel 63 millió forintos végkielégítést ítélt oda Blazsek Balázs főjegyzőnek. A város szintén fideszes alpolgármesterei, Leber Ferenc és Szántó Zoltán elfogadhatatlannak tartják a döntést. A kormánypárti politikusok kezdeményezték Szabó Péter azonnali kizárását a pártból.

A csütörtöki rendkívüli testületi ülésen Szabó Péter közérdekű bejelentést tett arról, hogy Blazsek Balázs, Paks főjegyzője közös megegyezéssel felmondott – írja a Magyar Hang. 

A polgármester elmondta, hogy Blazsek Balázs felmondása következményekkel jár. A polgármester szerint a dolgozó 36 havi illetményben részesül, mivel 1991. január 1. óta látja el főjegyzői feladatait Pakson. Barnabás István, a Paksi Deák Ferenc Egyesület önkormányzati képviselője kiszámolta, hogy a főjegyző így összesen 63 millió forint jutalmat kaphat, havi 97 ezer forint költségtérítéssel és szolgálati autóval. 

Leber Ferenc és Szántó Zoltán, Paks fideszes alpolgármesterei közleményben jelezték, hogy a főjegyző havi 1 millió 750 ezer forintos jutalmának mértékét nem tartják elfogadhatónak. A politikusok nehezményezték, hogy döntését a képviselőkkel sem egyeztette. 

A Fidesz paksi képviselőiként Szabó Péter polgármester úr döntését elfogadhatatlannak tartjuk, miután az szembemegy a Fidesz önkormányzati politikájával. Ilyen súlyos döntést a képviselő-testülettel és a frakció tagjaival történt egyeztetés nélkül hozott meg, ami a Fidesz képviselőit is súlyosan terheli. Ezzel nem tudunk azonosulni, elfogadhatatlannak tartjuk, ezért kezdeményezzük a pártból történő azonnali kizárását

– tették hozzá.

A portál szerint az alpolgármestereknek rendkívüli kihívást jelenthet, hogy a kormány elvonta a Paksi Atomerőmű teljes iparűzési adóját a várostól, amit Szabó Péter polgármester szintén támogatott. 

Rovatok