Index Vakbarát Hírportál

A Bese-ügyben kérdezték Semjén Zsoltot

2024. szeptember 14., szombat 06:12

Vadai Ágnes, a DK képviselője írásban fordult Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez, akit arról kérdezett, hogy milyen kapcsolatban állt Bese Gergővel.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője írásban tett fel kérdést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek – írja a 24.hu. „Milyen kapcsolatban állt ön Bese Gergővel, a NER immár bukott sztárpapjával?” – tette fel a kérdést Vadai, aki arra utalt, hogy van egy közös fotójuk.

A miniszterelnök-helyettes levélben válaszolt: „Tájékoztatom, hogy a papsággal, lelkészekkel való kapcsolattartás a munkám része. Az említett személlyel a Karmelitában – a munkahelyemen – szokásos épületmegáldáson találkoztam”. Semjén Zsolt hozzátette, hogy

a benyújtott kérdés nem érint kormányzati feladatot, ezáltal nem lett volna kötelessége válaszolni.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón a Bese-ügyről elmondta, ő nem találkozott azzal az aktával, amely a sajtó szerint megfordult kormánykörökben, nem is biztos, hogy létezik ilyen. A miniszter megjegyezte: az egyházaknak van vezetésük, ezeknek van felelősségük abban, hogy ilyen ügyek ne forduljanak elő, ha pedig előfordulnak, akkor a lehető legpéldásabban járjanak el.

Rovatok