Index Vakbarát Hírportál

Magyar Pétert meghívták a köztévébe, élő adásban vitázhat Orbán Balázzsal

2024. szeptember 16., hétfő 15:39

Orbán Balázst és Magyar Pétert is várja a köztévé a 48 perc stúdiójába csütörtökön, hogy Magyarország aktuális helyzetéről beszélgessenek. A Tisza Párt elnöke egyelőre nem közölte, hogy elfogadta-e a meghívást.

A közmédia 48 perc című műsorának e heti adásába meghívták Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, hogy Magyarország aktuális helyzetéről beszélgessenek – közölte a hirado.hu hétfőn. 

Mint írták, az adást csütörtökön 20 óra 35 perckor láthatják a nézők az M1 műsorán. A meghívást Magyar Péter egyelőre nem kommentálta. A Tisza Párt elnökét legutóbb a június 9-i választások előtt megrendezett vitán láthattuk az M1-en.

Magyar Péter és Orbán Viktor egyébként szerdán vitázott volna Strasbourgban, de az előbbi hivatalos levélben kérte arra az Európai Parlament elnökét, hogy ajánlja fel a magyar kormányfőnek a vita elhalasztásának lehetőségét.

A Tisza Párt álláspontja szerint nincs helye politikai vitának „egy ilyen fenyegető árvízhelyzetben, és teljes nemzeti összefogásra van szükség. A kapitánynak a parancsnoki hídon van a helye, egy percre sem hagyhatja azt el” – hangsúlyozta Magyar Péter. 

Bár Metsolától hivatalos válasz még nem érkezett, Orbán Viktor hétfőn közölte, hogy itthon marad. Ezt a Tisza Párt helyes döntésnek tartja. 

Rovatok