Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy vasúti szatír ellen

2024. szeptember 16., hétfő 12:14

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen szeméremsértés vétsége miatt. Az elkövető a vasúti kocsiban utazó nőnek megjegyzéseket tett, miközben beszélt hozzá, saját nadrágját levette, és nemi vágyának kielégítésére szexuális cselekményt végzett.

A vádirat szerint a vádlott 2024. július közepén, éjszaka, a Miskolcról Szerencsre tartó személyvonaton egy kocsiban utazott fiatalkorú férfi ismerősével és egy számára ismeretlen nővel, akit zaklatni kezdett – írja az ugyeszseg.hu.

Menet közben a férfi a vele szemben ülő nőnek szexuális tartalmú megjegyzéseket tett, majd a nadrágját letolta, nemi szervét elővette, és a nőre nézve, hozzá beszélve, nemi vágyának kielégítésére szexuális cselekményt végzett.

A sértett, hallva a szexuális ajánlatokat és látva a vádlott cselekményét, megijedt, sírva fakadt, a legközelebbi vasútállomáson leszállt a vonatról, míg a vádlott futva távozott a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el pártfogó felügyeletét, és külön magatartási szabályként írja elő a pártfogó felügyelő által szervezett közösségi foglalkoztató programban, életvezetési tanácsadáson való részvételt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok