Index Vakbarát Hírportál

Egy férfi kipattant autójából, hogy egy biciklis után eredjen, de elfelejtette behúzni a kéziféket

2024. szeptember 18., szerda 18:10

Szerdán, nem sokkal 12 óra után a fővárosban, az Andrássy úton egy kerékpáros rácsapott egy kisteherautó oldalára, majd annak sofőrje kiszállt a járműből, hogy a biciklis után induljon, viszont a kéziféket elfelejtette behúzni, és a kisteherautó elkezdett a mögötte álló személygépkocsin felé gurulni.

A Budapesti autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzített egy nem mindennapi esetet, mely szerdán, nem sokkal 12 óra után történt Budapesten, az Andrássy úton.

A felvételt rögzítő autós éppen egy kereszteződésnél várakozott, amikor a keresztirányú forgalom megindult, és jobbról egy kisteherautó szeretett volna balra fordulni. Egy másik irányból érkező kerékpárosnak viszont ez valamiért nem tetszett, elkezdett kiabálni, és ököllel rácsapott a jármű oldalára, mire annak sofőrje kiszállt, és a biciklis után eredt.

Ekkor azonban a kisteherautó elkezdett hátrafelé gurulni, mivel a sofőr elfelejtette behúzni a kéziféket. Mikor észlelte, hogy megindul a jármű, és az a mögötte álló személygépkocsi felé gurul, visszaszaladt a volánhoz, és elhajtott.

A felvételeken nem látni tisztán, hogy történt-e koccanás, de a sofőr cikkünk megjelenése után nem sokkal az alábbiakat írta szerkesztőségünknek:

„A biciklis nehezményezte, hogy a kerékpársávon álltam meg, és neki 30 centimétert kellett kerülni. Majd dühében rávert az autómra. Ekkor kiszálltam, és utána kiáltottam, kérdőre vonva, miért csinál ilyet, illetve, hogy veszi ehhez a bátorságot. Miután regisztráltam, hogy a gépjármű elkezd hátrafelé mozogni, gyorsan rögzítettem kézifékkel az autót. És nem, nem gurultam neki a mögöttem lévő autónak, mert az valószínűleg rajta lenne a felvételen, és betétlap, rendőrség, és egyéb is előkerült volna. Ehelyett mindenki ment a dolgára, a kerékpáros gyáván eliszkolt” – számolt be a történtekről a sofőr.

Rovatok