Index Vakbarát Hírportál

Felfüggeszti a Róma és Debrecen közötti járatát a Wizz Air

2024. szeptember 18., szerda 18:29

A Wizz Air újabb lépést tett a debreceni repülőtér kínálatának visszavágásában: 2023. október 6-ától felfüggeszti a Róma és Debrecen közötti járatát. Ezt Harangozó Olívia, a légitársaság vállalati kommunikációs menedzsere erősítette meg, hozzátéve, hogy Budapestről továbbra is naponta két járat indul majd az olasz fővárosba.

A dehir írása szerint október 5. az utolsó nap, amikorra még lehet foglalni a Debrecen–Róma útirányra, ezzel a járat kevesebb mint egy év működés után szűnik meg, hiszen csak tavaly decemberben indult el.

A Wizz Air júliusban már bejelentette, hogy október 27-től Budapestre helyezi át a Debrecenben állomásoztatott bázisgépét, ezzel jelentősen csökkentve a debreceni repülőtér kínálatát. Különösen meglepő az eindhoveni járat megszüntetése, hiszen az a légitársaság egyik legsikeresebb és legrégebbi debreceni útvonala volt.

A légitársaság közleménye szerint a Burgaszba induló szezonális járat jövő nyáron visszatér, de csak a nyári időszakban közlekedik majd. A Larnakába tartó járat is visszalépésre számíthat: a korábban egész éves járatként működő útvonal újra csak a nyári hónapokban lesz elérhető.

A fentiek alapján úgy tűnik, hogy 2025 nyarán a légitársaság nem indít majd járatokat Korfu szigetére és Antalyába sem. Október végétől egyedül a Debrecen–London járat marad állandóként, azonban itt is ritkítás várható: jelenleg heti öt járat közlekedik, de novembertől ez heti háromra csökken.

Érdekes, hogy a Wizz Air visszavonulásával ellentétben a Lufthansa növeli debreceni kapacitását. A német légitársaság áprilistól már a legnagyobb, 215 férőhelyes repülőgépeit közlekedteti Debrecen és München között hétfőn és pénteken. A debreceni repülőteret üzemeltető cég közleménye szerint azon dolgoznak, hogy 2025-től új légitársaságokkal együttműködve népszerű célállomásokra, mint Tel-Aviv és Eindhoven, újra indítsanak járatokat.

A Wizz Air debreceni visszavonulása jelentős csapást mér a város nemzetközi légiközlekedésére, és kérdéses, hogy a jövőben milyen mértékben tudják pótolni a kieső járatokat.

Rovatok