Index Vakbarát Hírportál

Újra meghívta a közmédia Magyar Pétert, aki megint elutasította a vitát

2024. szeptember 18., szerda 07:35

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke csütörtökön hivatalos lett volna a közmédia stúdiójába, ahol Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával kínáltak számára vitalehetőséget. A pártelnök kedden az árvízhelyzetre hivatkozva visszautasította az alkalmat, a televízió azonban hiába ajánlott már aznap este újabb időpontot, Magyar Péter ismét úgy döntött, hogy nem teszi tiszteletét a tévéstúdióban.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét is beszélgetésre hívta az M1 48 perc című műsorának csütörtöki adásába, hogy kamerák előtt vitassák meg Magyarország aktuális helyzetét. A hétfői invitálásra Magyar Péter kedden közösségi oldalán úgy reagált, hogy bár köszöni a meghívást, de az árvízhelyzet miatt a tévéstúdió helyett inkább a Római-partra, homokzsákot tölteni várja Orbán Balázst.

„Ha ragaszkodsz a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez a propaganda stúdiójában, akkor várd meg az árvíz levonultát” – fogalmazta meg feltételét a Tisza Párt elnöke, hozzátéve, hogy egyébként is „a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként nekem a főnököddel van megbeszélnivalóm a magyarok nevében”.

Kedd este a hirado.hu arról számolt be, hogy a 48 perc szerkesztősége egy, az árhullám várható levonulását követő új időpontot ajánlott a televíziós vitára.

az invitálás ezúttal október 3., csütörtök este 20 óra 35-re szólt, az élő beszélgetés témája az előző meghívásnak megfelelően továbbra is Magyarország aktuális helyzete lett volna, azonban Magyar Péter akkor sem él a lehetőséggel.

„Komolytalannak és szánalmasnak tartjuk a propagandatelevíziónak a súlyos árvízhelyzet közepén bemutatott újabb kutyakomédiáját. Valamiért 220 napig nem volt sürgős nekik a legnagyobb ellenzéki pártnak élő megszólalási lehetőséget adni, de most nyílt közleményben ajánlgatnak – természetesen nem a kormányoldaléhoz hasonlítható – megszólalási lehetőséget. A Tisza Pártnál jelenleg minden hadra fogható ember és önkéntes az árvízi védekezésben dolgozik, és nem kívánunk napi szinten hazudozó és bűncselekményeket elkövető propagandisták játékához asszisztálni” – közölte a Tisza Párt a Telex megkeresésére.

A közleményben hangsúlyozták, hogy „a köztelevízióban szakemberek és nem propagandisták dolgoznának, akkor tudnák, hogy a Tisza Párt elnökének a Fidesz elnökével / a miniszterelnökkel van megbeszélnivalója, nem az állampártban és a kormányban semmilyen érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal”.

Nem hagyja el az országot Orbán Viktor 

Magyar Péter és Orbán Viktor szerdán vitázott volna Strasbourgban, de az előbbi hivatalos levélben kérte arra az Európai Parlament elnökét, hogy ajánlja fel a magyar kormányfőnek a vita elhalasztásának lehetőségét.

A Tisza Párt álláspontja szerint nincs helye politikai vitának „egy ilyen fenyegető árvízhelyzetben, és teljes nemzeti összefogásra van szükség. A kapitánynak a parancsnoki hídon van a helye, egy percre sem hagyhatja azt el” – hangsúlyozta Magyar Péter. Orbán Viktor hétfőn közölte, hogy itthon marad.

Rovatok