Index Vakbarát Hírportál

Újabb fejlemény a BME-s gólyatábor-botrányban, lezárulhat az egész ügy

2024. szeptember 20., péntek 20:20

Végéhez érhetett a BME VIK bodajki gólyatáborának botránya, a rendőrség ugyanis nem indít nyomozást az ügyben, bár nem zárták ki, hogy a jövőben intézkedéseket tegyenek. A DK politikusa által Polt Péterhez beadott kérdés feljelentéssé alakulása után a rendőrök nem akartak eljárást kezdeményezni.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, Vadai Ágnes nemrég a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a rendőrség nem folytat nyomozást a BME VIK gólyatáborában hallgatók által tapasztalt botrányos körülmények és megaláztatás miatt.

A politikus nemrég írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki nem válaszolt a „Milyen lépéseket tesz az ügyészség a BME VIK bodajki gólyatáborában történtek minden körülményre kiterjedő feltárása?”-ként hangzó kérdésre, hanem továbbküldte azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának. Ennek oka az volt, hogy az ügyészség feje tartalmilag nem kérdésnek, hanem feljelentésnek vette a DK-s politikus beadványát.

A Készenléti Rendőrség szerint rendben van az, ha egy gólyatáborban diákokat aláznak meg

– írta Vadai Ágnes, utalva arra, hogy egyes beszámolók szerinti stopperrel mért tusolás és mosdózás, 2-3 perces étkezés és egyéb megalázó feladatok voltak a gólyatáborban.  A képviselő ezért felszólította a legfőbb ügyészt, hogy utasítsa a rendőrséget arra, hogy „nyomozzanak végre tisztességesen”.

A rendőrség az elutasítás ellenére arról is beszámolt, hogyha közvetlen az érintett BME-s hallgatóktól érkezne a feljelentés, vagy egyéb bizonyítékokat kapnának, akkor a szükséges eljárást megindítanák.

Rovatok