Index Vakbarát Hírportál

Illegális benzinkutat működtetett apa és fia egy székesfehérvári kamionmosóban

2024. szeptember 20., péntek 15:37

10 főt állított elő a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, köztük apát és fiát. A gyanú szerint a 44 éves apa egy székesfehérvári kamionmosójában árulta, az illegálisan beszerzett üzemanyagot. A hatóságok a gyanúsítottaknál tartott kutatásokon 17 millió forintot, több ezer eurót és öt járművet foglaltak le.

Tavasszal indítottak nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelentései alapján, egy székesfehérvári kamionmosóban üzemeltetett illegális benzinkút ellen. Az összegyűjtött információk alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Székesfehérvári osztálya felderítette a bűnszervezetben résztvevőket. 

A gyanú szerint egy székesfehérvári, eredetileg kamionmosóként működő kft. feketén üzemanyagot szerzett be, majd azt tovább értékesítette – közölte a Police.hu.

A 44 éves cégvezető illegális töltőállomását a 19 éves fiával közösen működtette. A nyomozók bizonyítékai szerint a mosóba naponta járt egy budapesti szállítmányozással foglalkozó cég nyolc alkalmazottja, gázolajért és benzinért is egyaránt.

A bűnszervezet az év eleje óta mintegy 50 millió forintos bevételt hozott a mosó tulajának.

A KR NNI fehérvári osztálya egy összehangolt akció keretén belül 12 helyen fogott el embereket, és tartott kutatásokat. Az egyik helyszínen a Terrorelhárítási Központnak kellett elfognia a gyanúsítottakat. A hatóságok a kutatások során lefoglaltak,

A KR NNI munkatársai 10 férfit állítottak elő, és gyanúsítottként hallgatták őket ki. A mosó tulaját és fiát jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás, a nyolc sofőrt pedig nagyobb értékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztással gyanúsítják. A KR NNI folytatja a nyomozást a további résztvevők felderítése érdekében.

Rovatok