Index Vakbarát Hírportál

Budapest jövőjéről tárgyalt Magyar Péter, Kovács Gergely és Vitézy Dávid, reagált a Fidesz is

2024. szeptember 21., szombat 10:06

Körülbelül három héttel ezelőtt titokban tárgyalt Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének lakásán Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt, illetve Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke. A megbeszélés arról szólt, hogy kössenek-e koalíciót a Fővárosi Közgyűlésben. Minderre most Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti frakcióvezetője is reagált.

444.hu információi szerint Magyar Péter, Kovács Gergely és Vitézy Dávid a Tisza Párt elnökének lakásán titokban tárgyalt körülbelül három héttel ezelőtt Budapest jövőjéről és egy olyan fővárosi koalícióról, amely mentes a Fidesztől és a Demokratikus Koalíciótól is.

A lap forrásai szerint Magyar Péternek az volt az ajánlata, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valamint az LMP és Vitézy Dávid lépjenek koalícióra, szerezzék meg a többséget, és ezzel Karácsony Gergelyt állítsák kész helyzet elé. Amennyiben a főpolgármester elfogadná az ajánlatot, akkor a Magyar Péter-féle koalíció többségbe kerülne.

Azt is leírták, hogy több forrásuk szerint Magyar Péter Vitézy Dávidot szeretné főpolgármester-helyettesnek, és vagy ebben a szerepében, vagy egy speciális bizottság elnökeként hatáskörébe venné a BKV-t, a BKK-t és a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t, és ezzel párhuzamosan a Tisza Párt elnöke több cégvezetőt is menesztene.

Kovács Gergely a találkozó hírét megerősítette, Magyar Péter az árvízi védekezésre hivatkozva nem nyilatkozott, Vitézy Dávid ugyanakkor a lap megkeresésére azt mondta, hogy most hall először a paktumról, és arról is, hogy a Tisza Párt elnöke őt szeretné főpolgármester-helyettesnek.

Szentkirályi Alexandra is reagált

Szentkirályi Alexandra minderre reagálva szombaton egy videót tett közzé a Facebook-oldalán, melyet azzal kezdett, hogy szerinte ezzel „a fiúk jól összehozzák a szivárványkoalíciót”, és szerinte Magyar Péter, Karácsony Gergely, Kovács Gergely és Vitézy Dávid „egymással lepaktálva” akarják irányítani Budapestet.

A Fidesz budapesti frakcióvezetője szerint mindez csak a hatalom megszerzéséról szól, és csendestárskánt szerinte Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is ott van.

Rovatok