Index Vakbarát Hírportál

Több száz visszaválthatatlan üveget vitt a Momentum elnöke a Mol székházához

2024. szeptember 21., szombat 12:48

A Momentum szerint a MOHU visszaváltási rendszere hibás, annak egyetlen nyertese van: a Mol, amelynek így nem kell visszafizetnie a vásárlóknak az 50 forintot, amivel tovább gazdagodik. A párt ezért létrehozott egy honlapot, hogy segítsenek a visszaváltásban.

Tompos Márton, a Momentum elnöke több száz visszaválthatatlan üveget és műanyag flakont szállított ma a Mol székháza elé, hogy így hívja fel a figyelmet az országszerte létező problémára: a sok hibával működő visszaváltó rendszerre.

A párt szerint a hibás rendszernek egyetlen nyertese van: a Mol, amelynek így nem kell visszafizetnie a vásárlóknak az 50 forintot, amivel tovább gazdagodik.

A Momentum megtalálta a saját megoldását a problémára, Tompos Márton a helyszínen bejelentette, hogy a párt elindította a visszavaltjuk.hu oldalt. A párt közleménye szerint itt azok tudnak találkozni, akiknek van egy rakás palackja, de nincs ideje éppen működő automatát keresgélni, aztán egyesével pakolgatni, illetve azok, akik ezt megcsinálják helyettük.

Ha például van éttermed, kocsmád vagy szórakozóhelyed, és sok ilyen üres flakont termelsz, regisztrálj, és összekötünk átvevőkkel, akik ezt megcsinálják. A részleteket meg tudjátok beszélni egymás között

– közölte Tompos Márton.

Mint beszámoltunk róla, nemrég a Kifli online kiskereskedelmi cég is bejelentette, hogy vásárlóiktól átveszik a visszaváltható csomagolásokat. Bár a törvény nem írja elő az online kereskedelem részére az italcsomagolások kötelező visszaváltását, a Kifli mégis úgy döntött, hogy ők is bevezetik a rendszert, mivel nem szeretnék, ha a vásárlóiknak kellene velük sorba állni.

Rovatok