Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás Magyar Péternek: Fifikás gazember vagy te!

2024. szeptember 22., vasárnap 18:01

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója is reagált arra, hogy Magyar Péter vezetése alatt gyanús szerződések keletkezhettek a Diákhitel Központnál. A politikus a közösségi médiában szegezett egy kérdést a Tisza Párt elnökének.

Újabb kérdést szegezett Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója Magyar Péterhez, a Tisza Párt elnökéhez.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Magyar Pétert már az előző héten kritika érte amiatt, hogy a vezetése alatt gyanús szerződések keletkeztek a Diákhitel Központnál, ugyanis

az egyik cégnek, a Troia Média Kft.-nek az egyetlen bevételi forrása 2022-ben az volt, hogy leszerződtek a Diákhitel Központtal – és ennek a cégnek a tulajdonosa még mindig a Tisza párt környékén tevékenykedik. 

A Troia Kft. tulajdonosa, Trentin Balázs ugyanis jelenleg a Tisza Pártnak dolgozik. A Szabad Európához eljutott információk alapján tavasszal és nyáron több alkalommal adott instrukciót a Tisza Párt aktivistáinak, támogatóinak egy zárt Facebook-csoportban az utcai kitelepüléssel vagy a párt kampányvideóinak megosztásával kapcsolatban. Ehhez a céghez hasonlóan a Magyar Péterrel kötött szerződés volt az utolsó komolyabb bevétele az AC Humán Kft.-nek is. Rajtuk kívül a Varius Consulting Kft. és a Mestint Kft. is a Diákhitel Központ érintettje volt.

Hadházy Ákos a Szabad Európa cikkére reagálva azt írta a Facebookon: „ezek fölött a szerződések fölött lehet szemet hunyni, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan tesznek így, és megértem őket is, hiszen legitim dilemma ez. Egyvalamit viszont nem szabadna tenni, mert azt már láttuk, hogy hová vezet: félrenézni akkor, ha a saját oldalunkon kérdések merülnek fel. ELnézni, megbocsátani: lehet. Elhallgatni és diszkréten FÉLREnézni viszont több mint bűn: hiba lenne. Ezt csinálta ugyanis a rendszerváltás óta minden politikai oldal, és ez vitte az országot ebbe az egészen valószínűtlenül mély válságba.” 

Magyar Péter válaszul azt írta Hadházy Ákosnak: „A sejtetés és más felesleges besározása káros dolog, főleg, ha egy konkurens ellenzéki pártról van szó, amely – szemben önökkel – 14 év után először valóban képes legyőzni a maffiakormányt, és nem csak arról beszél (mint például ön), hogy ilyen szabályok mellett mit miért nem lehet. Képviselő úr, ne Fb-posztokat írogasson, hanem tegyen feljelentést, ha ön szerint valami jogszabályokba ütközik. Nekem tiszta a lelkiismeretem.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán reagált a hírre, a következő kérdést feltéve Magyar Péternek:

Mi van a tízmilliókkal, amiket a haveroknak osztogattál a Diákhitel Központ vezetőjeként?

Menczer Tamás kérdésére a Tisza Párt elnöke egyelőre nem válaszolt. Korábban a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója arról is posztolt, „Magyar Péter, a notórius hazudozó – nem meglepő módon – megint hazudott, ezúttal a köztársasági elnökről”. Menczer Tamás kiemelte, hogy a Tisza Párt elnöke azt állította, Sulyok Tamás nem törődik a gátakon dolgozó emberekkel.

Ezzel szemben az igazság fotókon látható

– fűzte hozzá, a bejegyzéshez pedig több képet is csatolt az államfőről, amelyeken Sulyok Tamás a védekezésben dolgozók körében látható. Hozzátette, a képek a köztársasági elnök Facebook-oldalán is kint vannak.

Más politikusok is kérdéseket tettek fel Magyar Péternek

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, frissen megválasztott fideszes EP-képviselő a Facebook-oldalán írt arról, hogy a Tisza Párt elnöke 22 napja nem jelent meg „brüsszeli munkahelyén”.

Erre Magyar Péter ugyan nem reagált, azonban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója harmadik felkérésére – hogy vitázzanak az M1 48 perc című műsorában – azt válaszolta, hogy „ha Orbán Viktor 18 év után fél élőben egyedül vitázni, akkor tőlem elhozhatja Orbán Balázst magával, vagy használhat súgógépet is”.

Magyar Péter egy másik posztban Orbán Viktornak arra tett javaslatot, hogy miről kellene vitázniuk a köztelevízióban.

(Borítókép:  Magyar Péter, a Diákhitel Központ újonnan kinevezett vezérigazgatója a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) épületében tartott sajtótájékoztatón 2019. június 19-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok