Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas fölénnyel győzött az ellenzék képviselője Pécsen

2024. szeptember 22., vasárnap 21:17

Csaknem 440 szavazattal győzött az ellenzék képviselője Pécs 15-ös egyéni választókerületében, míg három településen az új polgármesterek kilétéről hoztak döntést.

Fürj Csaba, a Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület jelöltje nyerte meg a pécsi időközi önkormányzati választást a 15-ös egyéni választókerületben – derült ki a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatásából.

Az időközi választásra azért került sor, mert Fürj Csaba és Vörösné Deák Andrea fideszes képviselő egyaránt 1224 szavazatot kapott. A mostani választáson Fürj Csaba ismét elindult, azonban a kormánypárti oldalon Kővári János próbálta begyűjteni a több szavazatot.

A vasárnap este közzétett eredményekből kiderült, hogy Fürj Csaba 1180 szavazatot kapott, ezzel megnyerte a 15-ös egyéni választókerületben az önkormányzati választást a fideszes Kővári Jánossal szemben, aki 742 szavazatot kapott.

Polgármestereket is választottak

Három településen az időközi választásokon a polgármesterek kilétéről is szavazni kellett. A független Seszták Ottót 211 szavazattal választották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajóivánka polgármesterének, miután megelőzte egyetlen ellenfelét.

A Bács-Kiskun vármegyei Újsolt polgármesterének Gergelyné Mészáros Renáta független jelöltet választották meg, aki 51 voksot kapott.

A zalai Belsősárdon a két független jelölt közül Rákosné Vida Anikó Máriát választották meg polgármesternek, aki 75 szavazatot szerzett, és átveszi Vida Józseftől a település irányítását, aki 1998 óta irányította a kistelepülést.

Rovatok