Index Vakbarát Hírportál

Agyrázkódásig verte a 14 éves fiút a felnőtt ökölvívó egy edzésen Szombathelyen

2024. szeptember 23., hétfő 18:55

Szeptember 17-én a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívótermében egy 32 éves ökölvívó férfi agyrázkódásig vert egy 14 éves fiút. A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Egy szombathelyi férfi azzal kereste meg a Nyugat.hu-t, hogy a 14 éves fiát harmadik ökölvívó edzésén egy 32 éves, tapasztalt, versenyzői múlttal is rendelkező bokszoló hívta ki egy meccsre.

A fiú inkább a saját korosztályából szeretett volna kiállni valaki ellen, de a férfi azt ígérte neki, hogy nem fog nagyot ütni, és tanítani is fogja majd.

A fiú nem mert nemet mondani, így végül kiállt a bokszoló ellen, de fejvédő nélkül, csak fogvédőben. A férfi annyira erősen kezdte ütni a fiút a fején és a mellkasán, mintha az felnőtt lenne.

az egyik fejet ért ütéstől pár másodpercre az eszméletét is elvesztette a fiú, egy következőtől pedig kiesett a fogvédője. Ekkor kimenekült a ringből.

A fiú elmondása szerint az edzésen jelen volt két edző, akik közül az egyik a szakosztályvezető volt. Egyikőjük sem ment oda megkérdezni, hogy hogy van, csupán a 32 éves férfi kiáltott utána, hogy „egyben van-e.”

A történteket a fiú először nem merte elmondani az édesapjának, de miután otthon szédülni kezdett és többször hányt is, elmesélte, mi történt. Szülei ezután bevitték a Markusovszky-kórház sürgősségi osztályára, ahol két orvos is azt állapította meg, hogy agyrázkódást szenvedett. A szülők ezután feljelentést tettek.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a lappal közölte, hogy a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Mit tanítanak ezzel a rájuk bízott gyerekeknek? Sportszerűséget, önuralmat, tiszta játékot, emberséget biztos, hogy nem. Félelmet ültetnek beléjük, agresszióra, félelemkeltésre nevelik őket

– mondta az apa a történtek után.

Az édesapa elmondása szerint a Haladástól azóta sem érdeklődött senki a fiú állapotáról.

Nem ez az első eset, hogy egy sportoló bántalmaz egy gyermeket

Mint arról az Index is beszámolt, júliusban sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a szolnoki kalandparkban súlyosan bántalmazta az egyik gyereket az őt kísérő karateedző, A. Tibor.

A férfi úgy felrúgta a hétéves kisfiút, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt. A bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászórészére. Később többen is úgy nyilatkoztak, hogy a férfi bántalmazta őket.

Azóta a karateedző bocsánatot kért, és állítása szerint vállalja a következményeket, ugyanakkor az ügyészség szerint a férfi mégis tagadta, hogy bűnös lenne.

Rovatok