Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mire költi eladott pártszékháza árát az MSZP

2024. szeptember 24., kedd 09:06

Komjáthi Imre, az MSZP lemondott társelnöke az ATV műsorában beszélt arról hétfőn, hogy mi lesz a sorsa a Villányi úti ingatlanból befolyt összegnek. Azt is elárulta, elindulna-e újra az elnöki posztért.

Még júliusban számoltunk be arról, hogy utolsó nagy értékű ingatlanját, vagyis a Villányi úti pártházát is eladta a Magyar Szocialista Párt (MSZP). A Szociális Demokráciáért Alapítvány épületét többkörös pályázat útján értékesítették. Új tulajdonosa a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt Recorde Forestay Residence Ingatlanalap. A tervek szerint az épületben nemzetközi diákszállót és irodákat alakítanak ki.

Az ATV Szigorlat című műsorában hétfőn arról kérdezték Komjáthi Imrét, az MSZP társelnökét, hogy mi lett a sorsa a pártszékházra kapott pénznek.

A Villányi úti MSZP-székház eladásának összege üzleti titok, azt egy alapítvány kezeli, amelynek feladata, hogy a pénzt a szociáldemokrácia terjesztésére költsük

– válaszolta Komjáthi. 

A rendszerváltás után az MSZMP jogutódjaként több száz ingatlannal rendelkezett az MSZP. A párt vagyona az évek alatt jelentősen lecsökkent. Legértékesebb épületei közé tartozott a Köztársaság téri, valamint a Jókai utcai központi épület is, amelyet szintén eladtak. 

Mint írtuk, a júniusi választási kudarc után Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is lemondott társelnöki tisztségéről szeptember 28-i dátummal.

Az ATV beszámolója szerint az MSZP kongresszusa szeptember 28-án módosít alapszabályt, ennek része a társelnöki rendszer megszüntetése vagy megtartása. Komjáthi Imre azt mondta, ha egy vezetője lesz a pártnak – ahogy az most szerinte úgy tűnik, trend a politikában –, akkor elindul az elnöki posztért.

zuglói parkolási üggyel kapcsolatban pedig kifejtette, hogy bízik az igazságszolgáltatásban és a politikustársai ártatlanságában, emellett furcsának tartja, hogy most hozták elő ezeket az eseteket.

Rovatok