Index Vakbarát Hírportál

Alaposan beleszállt az ócsai református lelkész a város leköszönő fideszes polgármesterébe

2024. szeptember 25., szerda 08:06

Megromlott a viszony az ócsai polgármester és az egykor szintén a Fidesz által támogatott helyi lelkész között, utóbbi ugyanis arra kérte a politikust, mondjon le kurátori tisztségéről a helyi református alapítványban, ugyanis „már nem méltó” a tisztségre.

Bukodi Károly, Ócsa leköszönő polgármestere erős levelet kapott a városi református lelkésztől, Hantos Pétertől. A fideszes városvezető Facebook-oldalára posztolta ki az írást, amit elmondása szerint hajnal háromkor kapott a helyi lelkipásztortól.

A levélben Hantos Péter arra szólítja fel Bukodi Károlyt, hogy mondjon le az Ócsai Református Templom Alapítvány kurátori tisztségéről, tekintve, hogy megbukott mint polgármester, és csak a kompenzációs listán keresztül jutott be a testületbe. A lelkész szerint a politikus csak a „szokásjog alapján kurátor” és „már nem méltó a kurátori tisztségre”.

Kérjük szíves együttműködését, mert a továbbiakban nem kívánunk együttműködni Önnel semmilyen módon. Várjuk lemondólevelét, hiszen szeretnénk meghívni a Kuratóriumba az új Polgármestert

– javasolta a lelkész.

Emellett azt is javasolta a politikusnak, hogy térjen vissza egykori polgári hivatásaihoz, „hiszen tudjuk, hogy kereskedelmi tevékenységben (ha jól tudjuk)”.

444.hu arról ír, hogy nem volt mindig ilyen viharos a kapcsolat a Fidesz és a helyi reformátusok között. Hantos Péter ugyanis korábban szintén fideszes támogatással jutott be az önkormányzatba, tavaly Bukodi Péter pedig Pro Urbe díjat adott a lelkésznek augusztus 20-án. A kormánypárti polgármester 2010 óta áll Ócsa élén, a nyári önkormányzati választásokon viszont alulmaradt Paul Tamással szemben. Bár a városnak már az előző ciklusban sem volt fideszes többségű vezetése, már a polgármester sem az, jelenleg a 12 tagú testületből 4-en indultak narancssárga színekben.

Hantos Péter 2019-ig volt tagja az ócsai önkormányzati testületnek, a júniusi választáson pedig felesége, Hantos-Jarábik Klára is mandátumot szerzett egyéni képviselőként. 

Rovatok