Index Vakbarát Hírportál

Sok, Budapestet érintő hírt közölt Karácsony Gergely, csütörtöktől kell résen lenni

2024. szeptember 25., szerda 10:12 | aznap frissítve

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi médiában közölte, hogy csütörtökön visszatérhet az autós forgalom a budai alsó rakpartra. A városvezető hozzátette, hogy a pesti rakpart takarítása is folyamatban van.

Csütörtökön visszatérhet az autós forgalom a budai alsó rakpartra – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán szerdán.

A városvezető elmondta, hogy az FKF munkatársai időben végeznek a takarítással.

A pesti rakpartszakaszon az uszadékfák és az iszap eltüntetése mellett a villamosalagútban maradt víz kiszivattyúzása ad feladatot, hajnalban munkába állítottuk a nagy teljesítményű szivattyút. Azon vagyunk, hogy az emberileg lehetséges legrövidebb időn belül a pesti rakpartra is visszatérhessen a villamos- és az autós forgalom

 – írta Karácsony Gergely.

Hozzátette, hogy csaknem 150 ember 33 munkaeszközzel takarítja folyamatosan a rakpartokat, az elmúlt napon több mint 20 tonna uszadékfát és iszapot távolítottak el az útburkolatról.

Elmondta azt is, hogy a Főkert munkatársai az árvízzel leginkább érintett Római-partot, Óbudai-szigetet és Margitszigetet vizsgálják át, felmérik a felázott gyökérzetű és emiatt veszélyessé vált fák állapotát, és beavatkoznak ott, ahol szükséges.

Rovatok