Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: A városházi mutyi folytatódik

2024. szeptember 25., szerda 18:41

A Fidesz budapesti elnöke szerint Karácsony Gergely és az úgynevezett szivárványkoalíció lebukott azzal, hogy kitolta a pályázati határidőket, ami a fővárosi cégek vezetőire, illetve a felügyelőbizottsági igazgatósági helyekre vonatkozik. Szentkirályi Alexandra szerint ez a döntés azt támasztja alá, hogy az ellenzék összefogva előre eldönti, kik nyerik majd a pályázatokat.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti elnöke szerdán délután közösségi oldalán tett közzé egy kisvideót, amelyben azt állítja, hogy a szivárványkoalíció tagjai egész egyszerűen lebuktatták magukat Karácsony Gergely főpolgármester azon Facebook-posztjával, hogy kitolja a pályázati határidőket, amelyek a fővárosi cégek vezetőire, illetve a felügyelőbizottsági igazgatósági helyekre vonatkoznak. Karácsony állítása szerint a közgyűlési képviselők kérését teljesíti ezzel a döntéssel.

A Fidesz fővárosi elnöke cáfolta, hogy a Fidesz–KDNP-s képviselők kérése lett volna ez, és sosem látott lebukásnak minősítette Karácsony közlését.

Szentkirályi úgy fogalmazott: „a szivárványkoalíció tagjai mára a lényegi kérdésekben, a dealekben – kinek hova mennek az emberei, ki milyen zsíros helyeket kap, ki mit felügyel – megállapodtak, de a részletekről még mennek az egyeztetések”. Ilyen „részlet” számukra az, hogy hova, kinek az embere nyer majd pályázóként.

Éppen ezért, hogyha a deal részletei még nem értek véget, nem finalizálták azt, akkor egész egyszerűen kitolják a pályázati határidőket ehhez, illetve egymáshoz igazítva

– fogalmaz Szentkirályi, hozzátéve, hogy neki senki se mondja, hogy a szivárványkoalíció nem egyeztet, nem létezik, hogy nem egyeztetik egymással a naptáraikat, és persze a zsíros pályázatok eredményét sem. 

Rovatok