Index Vakbarát Hírportál

Felvett hatmillió forint hitelt, majd átutalta a csalóknak egy Sopron közelében élő nő

2024. szeptember 26., csütörtök 11:09

Nemcsak a megtakarított pénzét csalták ki egy Sopron közelében élő nőnek, de még arra is rávették, hogy vegyen fel 6 millió forint hitelt, amit aztán később ugyancsak átutalt a csalóknak. Az áldozat akkor szembesült azzal, hogy mi történt vele, amikor a nagy pénzmozgás feltűnt a bankjának is, így egy ügyintéző telefonon felkereste őt.

Csalók vettek rá egy 62 éves magyar nőt arra, hogy megtakarítását átutalja egy „védett számlára”, majd meggyőzték, hogy vegyen fel hitelt. Miután ezt megtette, a felvett kölcsön összegét teljes egészében átadta az őt behálózó csalóknak – írja a police.hu.

„Egy 62 éves, Sopron közelében élő hölgyet a napokban egy magát banki ügyintézőnek kiadó asszony azzal a történettel hívta fel, hogy a folyószámláján veszélyben van a pénze. Nem sokkal később egy másik, akcentussal beszélő nő telefonált, aki rendőrségi menedzserként bemutatkozva rávette a sértettet, hogy egy »védett számlára« utalja el a megtakarított pénzét. Elmagyarázta, hogyan tud belépni a netbankjába, és elutaltatott vele 1,3 millió forintot” – áll a rendőrség közleményében.

Ezzel azonban nem érte be, a csaló másnap ismét telefonált, és rávette a nőt arra, hogy vegyen fel hitelt. Ezután a kölcsönként felvett közel 6 millió forintot is átutaltatták vele két folyószámlára azzal, hogy így helyezik biztonságba a pénzét, amit majd később visszakap.

A nagy pénzmozgás hamar feltűnt a nő bankjának is, így egy ügyintéző telefonon felkereste a sértettet. Erre a becsapott nő elmondta a történteket az ügyintézőnek, és ekkor szembesült azzal, hogy több mint 6 millió forintja bánja a hiszékenységét.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőt ajánlja a hasonló esetek elkerülése érdekében:

Rovatok