Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottját

2024. szeptember 26., csütörtök 15:02

Letartóztatták azt a nyíregyházi férfit, aki korábban egy erdőben megfojtott egy gyermeket. A gyanúsított büntetett előéletű, ugyanis korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször volt büntetve.

A Nyíregyházi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy nyíregyházi erdőben megfojtott egy gyermeket – adta hírül az MTI.

A tájékoztatás szerint a nyomozás még kezdeti szakaszban van, jelenleg egy kiemelten súlyos, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság a férfit. A gyanúsított büntetett előéletű, ugyanis korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször volt büntetve.

A bíróság a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a letartóztatást, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, esetlegesen újabb bűncselekményt követne el.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy őrizetbe vettek a rendőrök egy 32 éves férfit, aki a gyanú szerint szeptember 21-én megfojtott egy 12 éves lányt. A holttestre Nyíregyháza erdős területén találtak rá a nyomozók.

A férfi orvosi vizsgálatra kísérte el az áldozatot, azonban onnan már nem érkezett haza.

A férfi a nyomozóknak azt állította, hogy a fiatal lánnyal szerelmi kapcsolatban álltak, és az orvosi ellátás után Nyíregyházán sétálni indultak, majd egy vita hevében megfojtotta a lányt, és sorsára hagyta. Az áldozat anyja ellenben nem tapasztalt semmilyen közeledést a lánya felé a férfitól, és lánya sem mondott hasonlót. Hozzátette, hogy a férfi úgy viselkedett, mintha a lány a saját gyereke lett volna.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok