Index Vakbarát Hírportál

Kiskorúakat szexuális együttlétre kényszerítő bűnszervezetet kapcsolt le a rendőrség

2024. szeptember 27., péntek 13:19

Egy 27 éves hajdúböszörményi nő szervezett be lányokat bűnszervezetébe, ahol utána szexuális együttlétre kényszerítették őket. A szervezetben kiskorúakat is árusítottak, az áldozatokat pedig erőszakkal, kábítószerrel vagy veréssel vették rá az együttlétekre.

Könnyű pénzkereseti lehetőséget kínálva szervezte be régi és új ismerőseit egy 27 éves hajdúböszörményi nő. A fiatal nő, a bűnszervezetébe beszervezett lányokat szexuális tevékenység végzésére vette rá. A légyottokat követően pedig elvette a lányok összes pénzét. Vállalkozásának bővítése céljából, pedig kiskorúakat is beszervezett, akiket négy férfinak értékesített tovább, férfiak szintén szexuális együttlétekre kényszerítették a kiskorúakat – írja a police.hu.

Amennyiben a lányok ellenkeztek, az elkövetők sok esetben kábítószerrel, alkohollal, gyógyszerekkel, akár fenyegetéssel vagy veréssel vegyék rá a lányokat az együttlétekre alkalmi partnereikkel.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrök, egy összehangolt akció keretein belül, szeptember 25-én előállított öt kerítőt, továbbá egy 54 éves debreceni férfit, aki a gyanú szerint rendszeresen fizetett a 11–12 éves lányokért, közülük többel akarata ellenére létesített szexuális kapcsolatot.

A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottak otthonaiban, ahol közel 4 millió forintot, több száz vágyfokozó gyógyszert, adathordozókat és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. A bűnszervezet tagjait emberkereskedelem, az 54 éves férfit pedig szexuális erőszak miatt vették tartóztatták le.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok