Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi szerint engedély nélkül használták képét politikai célokra a Tisza Párt EP-képviselői

2024. szeptember 28., szombat 21:51

A repülőtéren készítettek közös képet a Tisza Párt politikusai Marco Rossival. Gerzsenyi Gabriella a közösségi médiában meg is osztotta a fotót, amelynek leírása azt is sugallhatja, hogy a szövetségi kapitány a Tisza Párt aktivistája lett. A történtekre Marco Rossi és Magyar Péter is reagált.

Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselője készített közös képet Marco Rossival, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, és egy Facebook-bejegyzésben közzé is tette – írja a Nemzeti Sport.

„Labdáról labdára! Visszavesszük a hazánkat, a sportunkat, a focinkat!” – ezzel a szöveggel tette közzé a politikus szombat reggel a bejegyzését, amelynek szövegét késő este megváltoztatta.

A képen a párt EP-képviselője, valamint további két nő és egy férfi szerepel, akit nem neveztek meg a bejegyzésben. A sportlap szerint ez a posztszöveg sokak számára azt is sugallhatja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Tisza Párt aktivistája lett.

Az eredeti bejegyzést követően nem sokkal egy újabb poszt érkezett ugyanezzel a képpel, amelyhez a politikus azt írta, hogy „Rossi kapitány a Wizzairen utazott velünk (nem business classon, mint a jelenlegi kormány és holdudvara). Bemutatkoztunk neki, úgy is, mint tiszások. Hozzájárult a fénykép kiposztolásához is. Tudjuk, mit teszünk, és megtesszük, amit csak tudunk”.

Marco Rossi a Nemzeti Sport megkeresésére elmondta, hogy ő nem adott arra engedélyt, hogy a képet politikai üzenethez használják fel.

Néhány utas tegnap arra kért, hogy készítsünk közös fotót, mint sok más alkalommal. Nem ismertem őket, és nem adtam rá engedélyt, hogy a képet politikai üzenethez használják. Természetesen nem szeretnék bevonódni semmilyen politikai vitába, sőt általában is elmondhatom, hogy csak azért járulok hozzá az ilyen képek közzétételéhez a közösségi médiában, hogy aki posztolja vagy látja, a kedvét lelje benne, tegnap is így történt

– fogalmazott a szövetségi kapitány.

A portál Facebook-oldalán Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is reagált a történtekre, aki Szöllősi Györgyöt, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét többek között fizetett propagandistának nevezte.

„Egyrészt a Tisza Párt nem baloldali, hiába diktálta ezt neked Rogán, másrészt nem hölgyek és fiatalember látható a képen, ahogy azt te pontosan tudod, hanem megválasztott európai parlamenti képviselők. Rossi mesternek bemutatkoztak, tudta, kik ők. Mint ahogy azt is tudni szokta, amikor a NER-holdudvar fotózkodik vele” – fogalmazott a politikus.

Rovatok