Index Vakbarát Hírportál

Új alapszabályt fogadott el az MSZP, hamarosan tisztújítást tartanak

2024. szeptember 28., szombat 17:35

Ülést tartott az MSZP kongresszusa, amelyen elfogadták a párt új alapszabályát, amelyben meghatározták, hogy egy elnök fogja majd vezetni a szervezetet. A tisztújító kongresszust október 19-én tartják.

Az MSZP kongresszusán a testület egyhangúlag elfogadta a párt új alapszabályát – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

Az új szabályzat szerint a társelnöki rendszer helyett újra egy elnök fogja vezetni a pártot, amelynek a legfelsőbb döntéshozó fóruma október 19-re összehívta a szervezet tisztújító kongresszusát.

A párt három hét múlva, szombaton megválasztja új vezetését, elnökét és vezető testületeit. Az ehhez szükséges előkészítő döntéseket az MSZP Országos Elnöksége meghozta

– derül ki a közleményből. Hozzátették, hogy a kongresszuson elhangzott véleményeket az MSZP Országos Elnöksége megerősítette korábbi döntését és határozott álláspontját, amelyben egyhangúlag kiállnak a párt minden ügyészség által megvádolt tagja mellett.

A választások után szeptember 28-i dátummal Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is lemondott a társelnöki tisztségéről az MSZP országos választmányi ülésén. Komjáthi Imre korábban azt mondta, ha egy vezetője lesz a pártnak – ahogy az most szerinte úgy tűnik, trend a politikában –, akkor elindul az elnöki posztért.

Rovatok