Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra szerint Vitézy Dávid elárulta a fideszes szavazókat

2024. szeptember 28., szombat 12:16

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője és a párt korábbi főpolgármester-jelöltje egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte Vitézy Dávid – akinek a javára visszalépett a választás előtt két nappal – miképp árulta el a fideszes szavazókat. Majd azt állította, hogy Magyar Péter is hazudott pár nappal ezelőtt.

A politikussal a Magyar Nemzet készített interjút, többek közt arról is kérdezték őt, hogy „milyen taktikával indul neki az új ciklusnak a Fidesz–KDNP-frakció? Lesz bármilyen együttműködés?”.

Taktikázást a túloldalon látok, nekünk világos feladatunk és cél­jaink vannak: élhetőbb, tisztább, biztonságosabb Budapestért és a budapestiekért fogunk harcolni

– mondta erre Szentkirályi Alexandra a Magyar Nemzetnek, majd hozzáfűzte: „Június 9-én a budapestiek döntöttek. Mi ezt tiszteletben tartjuk, ők balliberális főpolgármestert választottak balliberális közgyűlési többséggel. Fontos leszögezni, hogy a főpolgármester feladata, hogy összehozzon egy működő többséget a Fővárosi Közgyűlésben, a budapestiek érdekeit szem előtt tartva.”

Azzal kapcsolatban, hogy a pletykák szerint Vitézy Dávid lehet Karácsony Gergely egyik főpolgármester-helyettese, Szentkirályi Alexandra azt mondta: az ő frakciójuk nem fog senkit sem támogatni azok közül, akiket Karácsony és szövetségesei jelölnek. Majd hozzáfűzte: 

Vitézy Dáviddal kapcsolatban viszont álljunk meg egy szóra! Nem azért tettem egy lépést hátra, és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben.

Hozzátette azt is, hogy szerinte egyre tisztábban körvonalazódik Karácsony Gergely és Magyar Péter háttér-megállapodása, és „a napokban a főpolgármester leleplezte magát, amikor bejelentette, hogy Magyar külön kérésére meghosszabbítja három héttel a pályázatok leadásának határidejét, annak ellenére, hogy hatszáz pályázat érkezett”. 

„A budapestieket a városvezetés magára hagyta, az ügyeikkel nem foglalkozik senki. Jól bizonyítja ezt az is, hogy a főpolgármester a legnagyobb, legtöbb szavazatot kapó frakciót, minket egyetlenegyszer sem keresett meg a választás óta. Több százezer budapestit figyelmen kívül hagyott. Az újdonsült szivárványkoalíciót csak a pozíciók leosztása érdekli. Ellenben ránk a budapestiek számíthatnak. Mi itt vagyunk, és maradunk is, minden budapesti megtalál minket, akikről Karácsonyék tudomást sem akarnak venni” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra az interjúban.

Az interjú végén a politikust arról is megkérdezték: mit gondol arról, hogy Magyar Péter szerint „Karácsony Gergely és a Fidesz megegyezett az olimpiával kapcsolatban.

„Magyar Péter megint hazudott. Semmilyen megállapodás nincs az olimpia kérdésében a kormány és a főváros között” – mondta erre Szentkirályi Alexandra.

Rovatok