Index Vakbarát Hírportál

Viharos szél érkezik, nem lesz köszönet a mai időjárásban

2024. szeptember 29., vasárnap 05:56

Vasárnap felhős és napos időszakok váltják egymást. Többfelé megerősödik a szél, ami időnként viharosra válthat. Elszórtan záporok is kialakulhatnak, majd fokozatosan megszűnik a fronthatás. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Reggel felszakadozik a felhőzet, és egyre nagyobb területen süthet ki a nap. Kezdetben a középső országrészben és keleten lesz erősen felhős vagy borult az ég. Elszórtan gyenge eső és zápor is előfordulhat.

A Dunántúlon erős, néhol viharos lesz az északi, északnyugati szél, többfelé élénk széllökés várható.

A hajnali órákban 8 és 14 fok között alakulnak a minimumok, míg

napközben a legmagasabb hőmérséklet 13 és 18 fok között lesz.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért a HungaroMet  nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés alapján az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg a jobban. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok