Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter egyelőre nem mond le mentelmi jogáról

2024. szeptember 29., vasárnap 11:40

Nyár óta tart a nyomozás Magyar Péter Ötkertes bulizása után, ahol a vádak szerint elvette és a Dunába dobta egy ember telefonját, aki levideózta őket, amint szórakoztak a klubban. A nyomozók munkáját nehezíti Magyar mentelmi joga, amelynek felfüggesztésére már Polt Péter legfőbb ügyész is kérte az Európai Parlament elnökét. Magyar Péter most elmondta, milyen esetben mondana le azonnal mentelmi jogáról.

Már hónapok óta szó van arról az ominózus nyári éjszakáról, amikor Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szórakozni ment az Ötkertbe, Budapest belvárosában, majd összeszólalkozott valakivel – akit zavart, hogy Magyar fiatal lányokkal táncol, ezért lekamerázta –, elvette a telefonját, és bedobta azt a Dunába.

A nyomozás még tart, ám Magyar Péter mentelmi joga miatt nem jut egyről a kettőre, ezért Polt Péter legfőbb ügyész kérte az Európai Parlamenttől, hogy függesszék fel a Tisza Párt elnökének diplomáciai mentességét. 

Bár Magyar Péter már több helyen is elmondta, hogy amint a nyomozóhatóságok konkrét váddal keresik meg, elgondolkodik a mentesség megszüntetéséről, ám ez idáig ez nem történt meg, ráadásul Magyar állítja, bizonyítani tudja, hogy semmit nem csinált azon a bizonyos éjszakán. Ennek ellenére legújabb posztjában arról ír, hogy amint 

Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, azonnal lemond a mentelmi jogáról.

Az ajánlatát egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknek címezte Magyar azzal a kísérettel, hogy ha már a „fél államapparátus azon dolgozik, hogy büntetőeljárásokat kreáljanak ellenem”, viszont a kormánypárt politikusainak mentelmi jogát sosem bolygatná Polt Péter, így „vágjuk át közösen ezt a gordiuszi csomót” – szól az alku.

Áll az alku, Miniszterelnök úr? Kipróbáljuk, hogy önök vagy én kerülök hosszabb időre a hűvösre?

– tette fel a költői kérdést a pártelnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter még június 21-én keveredett szóváltásba egy meg nem nevezett személlyel a budapesti Ötkert szórakozóhelyen, amiért utóbbi videófelvételeket készített arról, ahogy a Tisza Párt jelenlegi elnöke – akkor még alelnöke volt – elment bulizni. Magyar és a videót készítő ezután összeszólalkozott, aminek a vége az lett, hogy Magyar állítólag elvette a telefont, amit a Dunába hajított.

Magyar egyébként a júniusi eset után arról beszélt, hogy csapdába csalták, és azt állította, hogy a férfi egy provokátor, aki régóta követte őket, és a célja az volt, hogy tönkretegye a pártját. 

Rovatok