Index Vakbarát Hírportál

Bekeményített az ősz, a fagyos reggelek mellett kiadós eső is vár ránk

2024. szeptember 30., hétfő 18:24

Hétfőre megérkezett az ősz első fagyos reggele, és a talajmenti fagyok is visszatértek. A hét elején még országszerte napsütéses időre lehet számítani, azonban szerdától újabb frontrendszer érheti el térségünket, ami miatt több hullámban kell esőre számítani.

A térségünk felett lévő hidegebb légtömegeknek következtében hétfőre megérkezett az ősz első fagyos reggele.

A nyugati és az északi határnál is 0 fok alá hűlt a levegő, Zabarnál volt a leghidegebb, itt -1,7 fokot regisztráltak, de a nógrádi Etesen sem volt sokkal melegebb, itt -1,6 fokot mértek.

Talajmenti fagy és deres fű is volt sok helyen  – írja az Időkép.

A hét közepétől kiadós esőre számíthatunk

Mint írtuk, napos, száraz idővel indult a hét, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani, ugyanis újabb frontrendszer érheti el térségünket, sőt tőlünk délnyugatra egy mediterrán ciklon is kialakulhat.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Nagyobb mennyiségű csapadék a Dunántúlon hullhat, de esernyőre szinte az egész országban szükség lesz a kiterjedt csapadékmező miatt. Helyenként megélénkül a délkeleti, majd északkeleti szél. A hajnali 2-11 fokról általában 1319 fokig emelkedik a hőmérséklet, a tartósan csapadékos tájakon hűvösebb is lehet.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Sokfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 6-14 fokról 12-19 fok közé melegszik a levegő.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!

Rovatok