Index Vakbarát Hírportál

Négy településen is illegális gumilerakatok miatt nyomoz a rendőrség

2024. szeptember 30., hétfő 12:45

Tompos Márton megkérdezte a legfőbb ügyészt, hol tart a Lentiben, Sorkifaludban, Nagykölkeden és Devecseren felfedezett illegális gumilerakatok ügye. Polt Péter helyettese, Ibolya Tibor válaszában azt írta, a Nagykölkeden és Sorkifaludon hagyott gumiabroncsok ügyében a körmendi, a devecseri gumilerakat miatt az ajkai rendőrök folytatnak büntetőeljárást, míg a Lentiben elhelyezett abroncsok ügye már vizsgálati szakban van.

Tompos Márton, a Momentum elnöke arról kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, van-e folyamatban büntetőeljárás a Lenti, Sorkifalud, Nagykölked és Devecser településeken illegálisan, nagy mennyiségben kihelyezett gumiabroncs-hulladék ügyében.

A politikus a 24.hu szerint arról is érdeklődött, hogy

A politikus kérdéseire Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész helyettese válaszolt, aki azt írta: a Nagykölkeden és Sorkifaludon hagyott gumiabroncsok ügyében a körmendi, a devecseri gumilerakat miatt az ajkai rendőrök a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytatnak büntetőeljárást.

Hozzátette: ezek felderítési szakaszban vannak, így a nyomozásokra vonatkozó adatokról a nyomozó hatóság irányítója adhat tájékoztatást.

A Lentiben elhelyezett gumiabroncsok ügye már vizsgálati szakban van, és a helyi rendőrök folytatnak eljárást az ügyben. Ebben az esetben egy gyanúsítottal már közölték a bűntett megalapozott gyanúját, illetve a hatóság adatokat gyűjtött, tanúkat hallgatott ki, okiratokat és igazságügyi környezetvédelmi szakértői véleményt szerzett be, de a valósághű tényállás megállapításához további tanúkihallgatások, okiratok beszerzése és elemzése szükséges, így a nyomozás befejezésének időpontja még nem határozható meg. Emiatt a felsorolt ügyeket egyelőre nem egyesítették, vádat sem emeltek.

Rovatok