Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor az izraeli közlekedési miniszterrel tárgyalt Budapesten

2024. október 1., kedd 17:04

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután a Karmelitában tárgyalt Miri Regevvel, Izrael közlekedési és infrastrukturális miniszterével.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután a Karmelita kolostorban tárgyalt Izrael közlekedési és infrastrukturális miniszterével.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a megbeszélésen a kétoldalú kapcsolatokról és nemzetközi politikai kérdésekről volt szó.

Mint megírtuk, a Karmelita kolostorban tárgyalt a miniszterelnök és Antonio Costa, az Európai Tanács új elnökével is. A Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatása szerint a megbeszélés egyik kiemelt témája volt a soros magyar EU-elnökség programja és az új EiT-elnök célkitűzései.

A találkozóra azután került sor, hogy a magyar kormányfő hétfőn kongói kollégájával, Félix Tshisekedivel találkozott, és stratégiai együttműködési megállapodást kötött az afrikai ország képviselőjével, ami három pillért foglal magában: gazdaságit, infrastruktúra-fejlesztésit és oktatásit. Magyarország támogatja az afrikai ország nemzetközi szervezetekben való jelölését.

Rovatok