Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök mentették meg egy háztetőről leesett férfi életét Vas vármegyében

2024. október 1., kedd 12:42

A Szombathelyi Rendőrkapitányság két munkatársa egy vasi kisközség szüreti felvonulásának biztosításán kezdték meg szolgálatukat, amikor bejelentés érkezett, hogy valaki munkavégzés közben leesett egy háztetőről. A rendőrök kiérkezésekor a férfi keringése már leállt, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét.

Két rendőr mentette meg egy vasi férfi életét, miután az munkavégzés közben leesett egy háztetőről – közölte a police.hu.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság két munkatársa, Kiss Zsolt és Horváth Péter rendőr főtörzszászlósok egy vasi kisközség szüreti felvonulásának biztosításán kezdték meg szolgálatukat a hétvégén, amikor bejelentés érkezett, hogy valaki munkavégzés közben leesett egy háztetőről.

A helyszínre érkezve egy földön fekvő férfit találtak, akinek a keringése leállt, újraélesztését egy ott lakó nő kezdte meg. Mivel a sérült segítségére siető nő nem bírta az erős fizikai igénybevételt, ezért a két körzeti megbízott felváltva folytatta az újraélesztést a mentők kiérkezéséig.

A szakszerű és korai mellkaskompressziónak köszönhetően a sérült férfi újraélesztése sikeres volt, a mentők stabil állapotban szállították kórházba.

Rovatok