Index Vakbarát Hírportál

Rendhagyó helyszínen tart Kormányinfót Vitályos Eszter és Gulyás Gergely

2024. október 2., szerda 19:09

Csütörtökön Kormányinfót tartanak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő részvételével. A legfontosabb történésekről ezúttal is percről percre frissülő cikkben számolunk majd be, amit olvasóink élőben követhetnek az Indexen.

Csütörtökön délután fél 3-tól rendkívüli helyszínen, a geszti Tisza-kastélyban Mit, miért tesz a kormány? címmel tart kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délután.

A kormányinfókat általában a Miniszterelnöki Kabinetiroda budapesti sajtótermében szokták tartani, azonban most a kormány tagjai kétnapos kihelyezett kormányülésen vesznek részt a Békés vármegyei Geszten található Tisza-kastélyban. Emiatt Gulyás Gergely és Vitályos Eszter is itt fogja ismertetni a kormány legújabb döntéseit és intézkedéseit.

A kormány beszámolója szerint a kormányülésen a munkáshitel, a magyar kisvállalkozások tőkejuttatása, a gyermekek után járó adókedvezmények megduplázása és a 13. havi nyugdíj állandósítása volt terítéken. A csütörtöki kormányinfón valószínűleg ezek a témák kerülnek majd előtérbe.

Legutóbb három héttel ezelőtt tartottak kormányinfót, akkor a politikus-influenszerekről, a béremelésekről, a gazdasági növekedésről és a családi adókedvezményekről tájékoztattak, de szóba került a kormányátalakítás, a munkáshitel bevezetése, valamint az is, hogy a magyar kormány próbál megállapodni Brüsszellel a határkerítést érintő bírósági ítélettel kapcsolatban, de ha kell, pert indítunk az Európai Bizottság ellen. Gulyás Gergely Magyar Péterről is beszélt, valamint a Fidesz választási esélyeiről.

Rovatok